sledeće leto bez gužvi u centru grada

Momirović: Završetak obilaznice oko Beograda do marta iduće godine

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaU fokusuVesti

3.8.2022 16:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Momirović: Završetak obilaznice oko Beograda do marta iduće godine Momirović: Završetak obilaznice oko Beograda do marta iduće godine
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da bi obilaznica oko Beograda, uz maksimalnu mobilizaciju radnika na gradilištu, trebalo da bude... Momirović: Završetak obilaznice oko Beograda do marta iduće godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da bi obilaznica oko Beograda, uz maksimalnu mobilizaciju radnika na gradilištu, trebalo da bude završena do marta naredne godine.

„Jako sam zadovoljan jer ulazimo u samu završnicu građevinskih radova. Ima još mnogo posla da se uradi i mi moramo da se maksimalno mobilišemo kako bi projekat bio završen do marta sledeće godine“, kazao je Momirović tokom obilaska radova na sektoru 6 obilaznice oko Beograda, objavilo je ministarstvo, prenela je agencija Beta.

Dodao je da se radovi izvode na svim mostovima, te da je ostalo da se uradi još samo jedna deonica.

„Posle više od 30 godina, očekujem da sledeće leto mi više nećemo imati ogromne gužve kroz centar Beograda“, rekao je Momirović.

Šef projekta i predstavnik Javnog preduzeća (JP) „Putevi Srbije“ Aleksandar Кostadinović istakao je da su svi resursi fokusirani na sektor 6 obilaznice oko Beograda i da se koristi lepo vreme da se što više posla uradi.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara.

U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj sektor 4, dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine, prenosi agencija Beta.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP Putevi Srbije, kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China i azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...