Ministarstvo privrede odlučilo

Na prodaju državne akcije pirotske firme „Blagoje Kostić-Crni Marko“

BerzaNovacVesti

22.2.2021 12:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Na prodaju državne akcije pirotske firme „Blagoje Kostić-Crni Marko“ Na prodaju državne akcije pirotske firme „Blagoje Kostić-Crni Marko“
Ministarstvo privrede odlučilo je da bude prodato ukupno više od 35 procenata akcija pirotskog akcionarskog društva za proizvodnju hleba AD „Blagoje Kostić-Crni Marko“, objavljeno... Na prodaju državne akcije pirotske firme „Blagoje Kostić-Crni Marko“

Ministarstvo privrede odlučilo je da bude prodato ukupno više od 35 procenata akcija pirotskog akcionarskog društva za proizvodnju hleba AD „Blagoje Kostić-Crni Marko“, objavljeno je u ponedeljak.

U paketu koji će biti ponuđen na tržištu hartija od vrednosti je 25,6 odsto akcija koje poseduje Akcionarski fond, kao i 9,9 procenata akcija koje su u rukama Fonda za penziono i invalidsko osiguranje.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, krupni akcionari ove pirotske pekarske industrije su Žitopromet sa 24,9 posto na šta je upisano založno pravo, Maber Comerc Pančevo sa 17,8 procenata akcija, MD Nini koji ima 12,9 posto akcija ali i sudska blokada sa oduzetim pravom glasa.

Tu su još i AMS osiguranje 3,8 procenata i Jugoremedija 1,13 posto akcija „Blagoja Kostića-Crnog Marka“.

Ministarstvo privrede obavestilo je zainteresovane da će na Beogradskoj berzi ispostaviti nalog za prodaju akcija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...