Zagarantovano 700 novih radnih mesta

Najavljena gradnja fabrike litijumskih baterija u Severnoj Makedoniji

RegionVesti

3.9.2024 16:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Najavljena gradnja fabrike litijumskih baterija u Severnoj Makedoniji Najavljena gradnja fabrike litijumskih baterija u Severnoj Makedoniji
Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski je danas najavio nemačku investiciju u proizvodnju litijumskih baterija od 65 miliona evra. Mickoski je novinarima rekao da će... Najavljena gradnja fabrike litijumskih baterija u Severnoj Makedoniji

Premijer Severne Makedonije Hristijan Mickoski je danas najavio nemačku investiciju u proizvodnju litijumskih baterija od 65 miliona evra.

Mickoski je novinarima rekao da će sutra biti postavljen kamen-temeljac za tu fabriku, ali nije rekao o kojoj kompaniji se radi, prenosi Beta.

Naveo je da je će fabrika imati 700 radnih mesta.

„Završetkom ove investicije izvoz će se povećati, a povećanjem izvoza smanjiće se spoljnotrgovinski deficit i time povećati bruto domaći proizvod“, rekao je premijer.

  • Milan

    3.9.2024 #1 Author

    Pa dobro, neka se raskopa cela Srbija da bi sve zemlje oko nas i cela Evropa razvijali.. mi cemo se svi narurati u gradove kako bi oslobodili zemljiste za rudnike.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.