posao za otpuštene radnike Geoxa

Najavljena pomoć vranjskim privrednicima i preduzetnicima

PoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

13.8.2021 15:19 Autor: Gordana Bulatović 1

Najavljena pomoć vranjskim privrednicima i preduzetnicima Najavljena pomoć vranjskim privrednicima i preduzetnicima
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u petak su održali sastanak sa privrednicima sa teritorije Vranja, na kome... Najavljena pomoć vranjskim privrednicima i preduzetnicima

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u petak su održali sastanak sa privrednicima sa teritorije Vranja, na kome je bilo reči o zapošljavanju nekadašnjih radnika Geoxa, ali i o državnoj pomoći lokalnoj privredi kroz različite kreditne aranžmane.

Na zvaničnoj internet stranici Grada Vranja navodi se da je Stevanović izjavio da će do kraja godine oko 250 radnika proći obuku u turskoj kompaniji Teklas u Vladičinom Hanu i da će ukupno 600 radnika do marta naredne godine dobiti posao u toj kompaniji, prenosi Tanjug.

Na sastanku je razgovarano o mogućem državnom kreditiranju preduzeća iz Vranja, o čemu će biti više reči početkom septembra, na novom sastanku kome će prisustvovati i predstavnici Fonda za razvoj, Razvojne agencije Srbije i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza. Stevanović je najavio i kreditnu liniju Evropske investicione banke u visini od 90 miliona evra, koja će biti dostupna i vranjskim preduzetnicima, navodi se u saopštenju sa sastanka.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je istakao da je lokalna samouprava nedavno anketirala privrednike sa teritorije Grada i da su oni iskazali potrebu da zaposle 600 radnika.

DOO TEKLAS AUTOMOTIVE Vladičin Han

INDUSTRIJSKA ZONA BB, Vladičin Han, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
47.931.037,71 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...