NAJAVLJENA VELIKA PROMENA NA DRUŠTVENOJ MREŽI Instagram će konačno početi da plaća sadržaj izdavačima

Hi-techLifestyleSvetVesti

21.11.2020 10:09 Autor: Marko Miladinović 2

NAJAVLJENA VELIKA PROMENA NA DRUŠTVENOJ MREŽI Instagram će konačno početi da plaća sadržaj izdavačima NAJAVLJENA VELIKA PROMENA NA DRUŠTVENOJ MREŽI Instagram će konačno početi da plaća sadržaj izdavačima
Posle mnogobrojnih kritika upućenih u model svog poslovanja, Instagram će izgleda ipak uskoro početi da isplaćuje izdavačima svojevrsne honorare za njihove objave na ovoj... NAJAVLJENA VELIKA PROMENA NA DRUŠTVENOJ MREŽI Instagram će konačno početi da plaća sadržaj izdavačima

Posle mnogobrojnih kritika upućenih u model svog poslovanja, Instagram će izgleda ipak uskoro početi da isplaćuje izdavačima svojevrsne honorare za njihove objave na ovoj društvenoj mreži.

Princip isplaćivanja razlikovaće se od onog koji, na primer, koristi YouTube, sa uplatom zarada na osnovu broja pregleda i prethodno utvrđenog koeficijenta u odnosu na najveća i komercijalno najisplativija tržišta.  

Za sada, Instagram je okupio nekolicinu odabranih izdavača u okviru test programa i narednih nekoliko meseci će im za svaki originalni video preko opcije IGTV uplaćivati 55 odsto od ostvarene zarade na osnovu reklama prikazanih preko te objave.

Portal Digital Information World veruje da će ovo ispitivanje tržišta potrajati narednih nekoliko meseci, te da ćemo na eventualno otvaranje isplata za sve izdavače koji su registrovani preko Instagrama morati da sačekamo drugu polovinu 2021. godine.

Ovo je još jedna u nizu najavljenih promena popularne društvene mreže koja je u vlasništvu kompanije Facebook.

Razmatra se još i o prodaji takozvanih “znački” za najvažnije i najviđenije komentatore, koje bi vlasnicima donosili automatsko pojavljivanje na vrhu liste komentara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...