NAJMANJE OGLASA ZA POSAO POSLEDNJIH MESECI Pandemija remeti tržište rada

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

30.12.2020 14:35 Autor: Julijana Vincan 0

NAJMANJE OGLASA ZA POSAO POSLEDNJIH MESECI Pandemija remeti tržište rada NAJMANJE OGLASA ZA POSAO POSLEDNJIH MESECI Pandemija remeti tržište rada
Ukupan broj oglasa za posao na Infostudu trenutno je 1681, od kojih je 75 za rad od kuće, pokazuju podaci koje ovaj sajt za... NAJMANJE OGLASA ZA POSAO POSLEDNJIH MESECI Pandemija remeti tržište rada

Ukupan broj oglasa za posao na Infostudu trenutno je 1681, od kojih je 75 za rad od kuće, pokazuju podaci koje ovaj sajt za zapošljavanje dostavlja portalu Biznis.rs.

Od trenutno aktivnih oglasa za posao, u poslednjih sedam dana postavljeno je 459 oglasa, od toga 14 oglasa za rad od kuće. U više od dva meseca, koliko nam se dostavljaju ove informacije, primetan je najveći pad u potražnji za novim radnicima.

Najviše firmi otvorilo je pozicije za rad u IT sektoru (343), a sledeće kategorije sa najbrojnijim oglasima jesu trgovina/prodaja (272), mašinstvo (179), elektrotehnika (169) i ekonomija (134).

Kako izostanak povratne informacije nakon intervjua za posao utiče na potencijalne zaposlene možete saznati u tekstu koji se nalazi ovde.

Radnik drži novine i torbu čekajući intervju
Foto: Unsplash

Izbor najinteresantnijih oglasa

Iz aktuelnih oglasa za posao, iako svake nedelje ima najviše onih za IT sektor, ove nedelje počećemo sa užim izborom od oblasti ekonomije.

O istraživanju Infostuda u kojem se pokazalo da žene imaju niža očekivanja kada je reč o visini plate, pročitajte ovde.

Kompanija NS Bomi iz Obrenovca traži jednog šefa računovodstva, a kao neophodan uslov naznačeno je obrazovanje ekonomskog ili srodnog usmerenja, ali i tri do pet godina radnog iskustva na istoj ili sličnoj poziciji.

Biznismen
Foto: Unsplash.com

Kada je reč o sektoru elektrotehnike, ERG je otvorio konkurs za rukovodioca servisa u Novom Beogradu. Za ovu poziciju se traže visoka stručna sprema tehničke struke i radno iskustvo na poslovima u servisu.

Od kandidata se očekuje da rukovodi timom od 20 članova, zatim upravlja radom centralnog servisa i servisne mreže u Srbiji, kao i radom servisa u inostranstvu, ali i kordinira rad službi u okviru servisa. Kako je naglašeno, odabrani kandidat prvo treba da prođe kroz probni rok koji će biti tri meseca počev od dana početka rada.

Muškarci i žene u čekaonici
Foto: Shutterstock

Za rad u Subotici, firma sa više od 120 godina iskustva i sedištem u Nemačkoj, raspisala je oglas za inženjera za zavarivanje. Flender u Subotici posluje oko 18 godina i 2020. godine je proizvedeno i izvezeno 25.000 vetrogeneratora i 35.000 segmentih statora vetrogeneratora.

Za posao u kompaniji koja se nalazi u okviru Winergy grupe, traži se poznavanje engleskog jezika, a i sam oglas je napisan na istom. Od potencijalnog kandidata se očekuje da ima univerzitetsku diplomu iz elektrotehnike ili mašinskog inženjerstva. Neophodno je i od dve do pet godina iskustva na sličnoj poziciji.

Foto: Tanjug/Ivica Veselinov

U kategoriji trgovine/prodaje svake nedelje je najviše oglasa za radnje u prodajnim objektima i poslove za koje nije neophodno visoko obrazovanje.

Kako je pandemija korona virusa mnogim ljudima koji već imaju radno mesto ulila strah od ostanka bez posla.

Ukoliko tražite novi posao, želimo vam mnogo uspeha i sreće u pronalasku istog.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...