NEZAPOSLENOST U SAD IPAK POSTEPENO OPADA

Najmanji broj zahteva za novčane naknade od početka pandemije

SvetVesti

20.5.2021 16:43 Autor: Vladimir Jokanović 0

Najmanji broj zahteva za novčane naknade od početka pandemije Najmanji broj zahteva za novčane naknade od početka pandemije
Broj Amerikanaca koji su prvi put podneli zahtev za naknadu za nezaposlene opao je prošle nedelje na 444.000, što je najniži nivo još od... Najmanji broj zahteva za novčane naknade od početka pandemije

Broj Amerikanaca koji su prvi put podneli zahtev za naknadu za nezaposlene opao je prošle nedelje na 444.000, što je najniži nivo još od početka pandemije, saopštilo je tamošnje Ministarstvo za rad.

Nedelju dana ranije taj broj iznosio je 478.000, a analitičari su očekivali da će u prošloj nedelji zahteve podneti 452.000 nezaposlenih Amerikanaca, prenosi CNBC.

Izvor: CNBC

U istom periodu pre godinu dana ista potraživanja iznosila su više od 2,3 miliona. Iako zvaničnici FED naglašavaju potrebu za bržim porastom zaposlenosti, podaci ukazuju da zaposlenost postojano raste.

Međutim broj ponovljenih potraživanja popeo se na 3,75 miliona, što je za 111.000 više nego nedelju dana ranije. Brojevi u celini ipak podgrevaju optimizam nakon aprilskog razočaranja kada su platni spiskovi preduzeća izvan poljoprivrede prošireni za svega 266.000 imena, umesto očekivanih milion.

Izvor: CNBC

Dodatni optimizam podgreva ubrzan tempo vakcinacije protiv Covid-19 u SAD, od 1,8 miliona doza dnevno. Broj Amerikanaca koji primaju neku vrstu beneficija smanjio se u maju za 90.000.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...