na mesečnom nivou u julu

Najveći pad fabričkih porudžbina u Nemačkoj u poslednje tri godine

BiznisVesti

6.9.2023 12:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najveći pad fabričkih porudžbina u Nemačkoj u poslednje tri godine Najveći pad fabričkih porudžbina u Nemačkoj u poslednje tri godine
Nemačke fabričke porudžbine su u julu pale najjačim tempom u poslednjih 39 meseci zbog veoma velikih porudžbina prijavljenih u proizvodnji vazdušnih i svemirskih letelica... Najveći pad fabričkih porudžbina u Nemačkoj u poslednje tri godine

Nemačke fabričke porudžbine su u julu pale najjačim tempom u poslednjih 39 meseci zbog veoma velikih porudžbina prijavljenih u proizvodnji vazdušnih i svemirskih letelica u prethodnom mesecu, pokazuju zvanični podaci.

Nove porudžbine u nemačkoj proizvodnji pale su za 11,7 odsto na mesečnom nivou u julu, što je najveći pad od aprila 2020. godine, saopštio je Savezni zavod za statistiku (Destatis), prenosi Anadolu Agency.

Tržišna prognoza je bila pad od četiri odsto mesečno za jul, pomerajući se sa naviše revidiranog povećanja od 7,6 odsto u junu.

Zbog velike porudžbine u proizvodnji vazduhoplovnih i svemirskih letelica u junu, nove porudžbine u „proizvodnji druge transportne opreme“ su u julu pale za 54,5 odsto u odnosu na mesec ranije.
Nove porudžbine su takođe smanjene u proizvodnji računarskih, elektronskih i optičkih proizvoda (-23,6 odsto), mašina (-8,7), električne opreme (-16,7) i gotovih proizvoda od metala (osim mašina i opreme) (-14,2 odsto) .

Nasuprot tome, proizvođači motornih vozila, prikolica i poluprikolica porasli su za 2,7 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Na godišnjem nivou, nove fabričke porudžbine su pale za kalendarski prilagođenih 10,5 odsto u odnosu na jul.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...