pristup na više od 111.000 POS terminala i preko 3.000 bankomata

Narodna banka Srbije i kompanija Discover potpisale strateški sporazum

BankeNovacSrbijaVesti

19.1.2022 11:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Narodna banka Srbije i kompanija Discover potpisale strateški sporazum Narodna banka Srbije i kompanija Discover potpisale strateški sporazum
Narodna banka Srbije i kompanija Discover potpisale su strateški sporazum kojim se povećava globalno prihvatanje za korisnike kartica Discover Global Network u Srbiji. Sporazum... Narodna banka Srbije i kompanija Discover potpisale strateški sporazum

Narodna banka Srbije i kompanija Discover potpisale su strateški sporazum kojim se povećava globalno prihvatanje za korisnike kartica Discover Global Network u Srbiji.

Sporazum omogućava korisnicima kartica Discover, Diners Club International PULSE i Network Alliance da svoje kartice koriste na prihvatnoj mreži DinaCard, koja uključuje prodajna mesta (POS), platforme za e-trgovinu i bankomate širom Srbije.

Ovaj sporazum unapređuje strategiju Narodne banke Srbije da platni sistem DinaCard poveća broj dostupnih opcija za plaćanje u Republici Srbiji, a potrošačima pruža veći izbor načina plaćanja, saopštila je Narodna banka Srbije.  

Sporazum će korisnicima Discover Global Network-a omogućiti pristup na više od 111.000 POS terminala i više od 3.000 bankomata širom Srbije.

„Strateško partnerstvo s kompanijom Discover jača kontinuirane napore Narodne banke Srbije da ponudi više opcija plaćanja i bezgotovinskog plaćanja širom naše zemlje. Verujemo da će ovaj novi savez s Discover Global Network-om omogućiti svim korisnicima širom te mreže vrhunsko iskustvo kupovine u našoj zemlji”, rekla je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

„Nadogradnjom snažnog partnerstva s Narodnom bankom Srbije dopunjuje se strategija kompanije Discover za stvaranje svetskih saveza koji potrošačima pružaju više izbora u načinu i mestu plaćanja”, rekao je Met Sloun, potpredsednik za međunarodna tržišta u Discover Global Network-u.

DinaCard je nacionalna platna kartica Republike Srbije, kojom upravlja Narodna banka Srbije. Sa 20 lokalnih banaka izdavalaca i više od pet miliona kartica koje se mogu koristiti u prihvatnoj mreži DinaCard u Srbiji, to je najveća kartična šema u zemlji. Pored DinaCard-a, Srbija je rame uz rame s najvećim evropskim zemljama u kojima je, iz ekonomski racionalnih razloga, upotreba nacionalnih platnih kartica među stanovništvom dominantni i najpovoljniji izbor u pogledu troškova za nacionalnu privredu.

Discover Financial Services je kompanija za digitalno bankarstvo i usluge plaćanja s jednim od najpriznatijih brendova u finansijskim uslugama u SAD. Od svog osnivanja 1986. godine, kompanija je postala jedan od najvećih izdavalaca kartica u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija izdaje karticu Discover i nudi privatne studentske zajmove, lične zajmove, stambene kredite, tekuće i štedne račune i potvrde o depozitu kroz svoje bankarsko poslovanje. Discover Financial Services upravlja Discover Global Network-om, koji se sastoji od Discover Network-a, s pristupom milionima trgovačkih i gotovinskih lokacija, PULSE-om, mrežom vodećih bankomata/debitnih u zemlji, i Diners Club International-om, globalnom mrežom plaćanja, koja je prihvaćena širom sveta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...