NASDAQ PREUZIMA VERAFIN Kompanija jača poziciju globalnog lidera u borbi protiv finansijskog kriminala

BerzaNovacSvetVesti

20.11.2020 11:52 Autor: Marija Jovanović 0

NASDAQ PREUZIMA VERAFIN Kompanija jača poziciju globalnog lidera u borbi protiv finansijskog kriminala NASDAQ PREUZIMA VERAFIN Kompanija jača poziciju globalnog lidera u borbi protiv finansijskog kriminala
Globalni tehnološki berzanski gigant Nasdaq preuzima softversku kompaniju za otkrivanje finansijskog kriminala Verafin za 2,75 milijarde dolara. Verafin, osnovan 2003. godine, opslužuje više od... NASDAQ PREUZIMA VERAFIN Kompanija jača poziciju globalnog lidera u borbi protiv finansijskog kriminala

Globalni tehnološki berzanski gigant Nasdaq preuzima softversku kompaniju za otkrivanje finansijskog kriminala Verafin za 2,75 milijarde dolara.

Verafin, osnovan 2003. godine, opslužuje više od 2.000 finansijskih institucija u Severnoj Americi pomoću platforme koja pomaže u otkrivanju, istraživanju i izveštavanju o pranju novca i finansijskim prevarama.

Nasdaq će nastojati da obezbedi Verafin tehnologije za 250 banaka, berzi, brokera i organizacija koje kupuju, ali i regulatornih tela koja koriste njegove sisteme nadzora trgovine, saopštila je kompanija.

Ovim sporazumom, Nasdaq udvostručuje svoj napore prema sektoru softvera za sprečavanje pranja novca i nastavlja svoju strategiju pozicioniranja kompanije kao globalnog lidera u borbi protiv finansijskog kriminala, prenosi CBC.

Iako je Nasdaq najpoznatiji po operativnim berzama u SAD i širom sveta, takođe je i dobavljač tržišne tehnologije bankama i drugim finansijskim institucijama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...