NASTAVLJEN RAST NEZAPOSLENOSTI U SAD Bez posla 36 miliona ljudi

SvetVesti

14.5.2020 19:51 Autor: Vladimir Jokanović 1

NASTAVLJEN RAST NEZAPOSLENOSTI U SAD  Bez posla 36 miliona ljudi NASTAVLJEN RAST NEZAPOSLENOSTI U SAD  Bez posla 36 miliona ljudi
Broj nezaposlenih u SAD dostigla je 36,5 miliona nakon što je prošle nedelje još tri miliona Amerikanaca podnelo zahtev za naknadu za nezaposlene, saopštilo... NASTAVLJEN RAST NEZAPOSLENOSTI U SAD  Bez posla 36 miliona ljudi

Broj nezaposlenih u SAD dostigla je 36,5 miliona nakon što je prošle nedelje još tri miliona Amerikanaca podnelo zahtev za naknadu za nezaposlene, saopštilo je Ministarstvo rada.

Pomenuta brojka predstavlja 22,4 odsto ukupne radne snage u Americi, prenosi Tanjug, pozivajući se na CNN. Prema mesečnom izveštaju Zavoda za statistiku rada, 20 miliona radnih mesta ugašeno je u Americi u aprilu, čime je nezaposlenost skočila na 14,7 odsto.

Investiciona banka Goldman Sachs je ranije ove sedmice saopštila da očekuje rast stope nezaposlenisti na 25 posto. Posle prošlonedeljnog porasta, stopa nezaposlenosti već je bila najveća od vremena Velike depresije (1929-1933).

Otkako je počela pandemija korona virusa, Sjedinjene Američke Države pretrpele su najgori pad ekonomije u ovoj deceniji i najlošiji izveštaj o maloprodaji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...