uz obećanje srbije da će ih isporučivati bez problema

Neće nedostajati životnih namirnica tokom zime u Crnoj Gori

AgrobiznisRegionSrbijaU fokusuVesti

8.8.2022 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Neće nedostajati životnih namirnica tokom zime u Crnoj Gori Neće nedostajati životnih namirnica tokom zime u Crnoj Gori
Vlada Crne Gore garantuje da neće faliti ni jedna životna namirnica tokom zime, jer ima čvrsto obećanje Srbije da će ih isporučivati bez problema,... Neće nedostajati životnih namirnica tokom zime u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore garantuje da neće faliti ni jedna životna namirnica tokom zime, jer ima čvrsto obećanje Srbije da će ih isporučivati bez problema, saopštio je vicepremijer i ministar poljoprivrede Vladimir Joković.

“Mi smo od Srbije dobili čvrste garancije da će isporučivati sve životne namirnice bez ikakvih problema i da će, ako Crna Gora pokrene svoje robne rezerve, dati sve namirnice za te rezerve. Potpuno rasterećeno očekujemo zimu”, rekao je Joković u jutarnjem programu Televizije Crne Gore, prenosi agencija Mina.

On je dodao da je vlada uradila sve što je mogla, ali ne može uticati na cene na svetskoj berzi. Takođe, on je rekao da država u veoma maloj meri može da utiče na pokretanje mlinova, kao i da će nakon pada cena žitarica i nafte doći do stabilizacije.

Govoreći o pomoći penzionerima za grejanje, Joković je kazao da se ne može trošiti više nego što se ima u državi.

“Biće povećanje penzija i pomoći. Određeno je da se 55.000 kubika drva može poseći za ogrev, i svako ko može, da mu neko pomogne, može da poseče i da ne plaća te enormne cene. Ako cene nastave da rastu, naći ćemo način da pomognemo”, poručio je Joković, prenosi agencija Mina.

Kada je reč o peletu, on je naveo da 15-ak odsto peleta koji se proizvodi u Crnoj Gori zadovoljava domaće potrebe, te se neće zabranjivati izvoz ovog goriva što je slučaj u ostalim zemljama regiona, u kojima ga nema dovoljno.

mora stati na kraj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...