Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

NEMAČKA EKONOMIJA NA PRETKRIZNOM NIVOU TEK U PRVOJ POLOVINI NAREDNE GODINE Procenjuju privrednici

EUVesti

12.1.2021 17:15 Autor: Zoran Pavić 0

NEMAČKA EKONOMIJA NA PRETKRIZNOM NIVOU TEK U PRVOJ POLOVINI NAREDNE GODINE Procenjuju privrednici NEMAČKA EKONOMIJA NA PRETKRIZNOM NIVOU TEK U PRVOJ POLOVINI NAREDNE GODINE Procenjuju privrednici
Nemačka ekonomija ostvariće rast od 3,5 odsto u ovoj godini, posle pada od oko pet procenata u 2020. godini, procenjuju u Udruženju nemačke industrije... NEMAČKA EKONOMIJA NA PRETKRIZNOM NIVOU TEK U PRVOJ POLOVINI NAREDNE GODINE Procenjuju privrednici

Nemačka ekonomija ostvariće rast od 3,5 odsto u ovoj godini, posle pada od oko pet procenata u 2020. godini, procenjuju u Udruženju nemačke industrije (BDI). Prema procenama udruženja, nemačka ekonomija će pretpandemijski nivo dostići najranije u prvoj polovini naredne godine.

Prognoza Udruženja nemačke industrije je nešto pesimističnija od prognoze nemačke vlade, koja je procenila da će privreda vodeće ekonomije Evropske unije u ovoj godini porasti za 4,4 odsto.

Prema rečima predsednika BDI Zigfrida Rusvurma (Siegfried Russwurm), nemačka ekonomija se neće vratiti ove godine na pretkrizni nivo zbog snažnog drugog talasa pandemije, već će se to desiti u prvoj polovini 2022.

U ovom udruženju očekuju da će motor oporavka nemačke ekonomije biti izvorno orijentisani industrijski sektor, a očekuje se da će izvoz ove godine biti povećan za šest odsto, posle ozbiljnog pada u prošloj godini, koji se procenjuje na oko 11 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...