Radnici će raditi do daljnjeg

Nemačka kompanija Zeller bankrotirala nakon 229 godina

EUVesti

2.10.2023 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nemačka kompanija Zeller bankrotirala nakon 229 godina Nemačka kompanija Zeller bankrotirala nakon 229 godina
Nakon 229 godina, tradicionalna firma Zeller iz Nemačke morala je da proglasi bankrot. Ovo je drugi put da je nemački proizvođač keramike Zeller zapao... Nemačka kompanija Zeller bankrotirala nakon 229 godina

Nakon 229 godina, tradicionalna firma Zeller iz Nemačke morala je da proglasi bankrot. Ovo je drugi put da je nemački proizvođač keramike Zeller zapao u finansijske poteškoće.

Zeller je firma koja već decenijama proizvodi posuđe „Hahn und Henne”. Njihovi proizvodi su vrlo popularni i izvan Nemačke, na primer u SAD. Kako navode iz firme, kultno posuđe se proizvodilo isključivo u Švarcvaldu. Bilo uz doručak ili poslepodne uz kafu i kolač – šoljice i tanjiri s crnim petlom ili kokoškom na žutoj pozadini, često su bile glavne na sveže postavljenom stolu u Nemačkoj, piše portal N1.

Firma navodi povećane troškove energije i pad prodajnih brojki kao razloge za podnošenje zahteva za stečaj. Brojne druge firme trenutno imaju slične probleme. Ipak, kupci zasad neće ostati bez kultnog posuđa. Proizvođač želi nastaviti s radom kao i do sada.

Posuđe  Hahn und Henne” kupci mogu i dalje kupovati, a platu će do daljeg primati i deset zaposlenih u fabrici.

Firma je već preživela jedan stečaj 2007. godine. Kao jednog od najstarijih proizvođača posuđa u zemlji, firmu sada ponovo pokušavaju spasiti.

Proizvođač već decenijama ima finansijskih poteškoća, pišu nemački mediji.

  • tamara71

    2.10.2023 #1 Author

    Ovo je samo pocetak

    Odgovori

  • SABRINA

    2.10.2023 #2 Author

    Pa šta to treba da se desi, da firma propadne posle 229 godina uspešnog rada?!

    Odgovori

  • SHALIMAR

    2.10.2023 #3 Author

    Steta bi bila da firma sa tako dugom tradicijom da se zatvori.Verujem da ce drzava da pomogne i da ce nastaviti sa radom.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...