MILIONI EVRA BAČENI, ISTEKAO ROK

Nemačke pivare traže pomoć države

EULifestyleVestiZanimljivosti

23.2.2021 08:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nemačke pivare traže pomoć države Nemačke pivare traže pomoć države
Nemačke pivare su prisiljene da bacaju neprodato pivo, zbog čega su zatražile finansijsku pomoć od države u vreme dok se produžava policijski čas, saopšteno... Nemačke pivare traže pomoć države

Nemačke pivare su prisiljene da bacaju neprodato pivo, zbog čega su zatražile finansijsku pomoć od države u vreme dok se produžava policijski čas, saopšteno je iz udruženja pivara.

Nemački kafići, hoteli i restorani, zatvoreni su od novembra, a pivnice su pozvale državu da im pomogne finansijski u sklopu programa kojim se pomaže raznim industrijama da prevaziđu krizu izazvanu pandemijom kovida. Vlada je već pomogla kafićima, ali ne i pivnicama.

„Iz nedelje u nedelju, sve više pivara, pabova specijalizovanih za pivo, suočava se sa egzistencijalnom pretnjom, iako nije njihova krivica i tretiraju se nesolventno“, pisalo je u pismu 300 pivnica asocijacije DBB i VPBD, preneo Tanjug pisanje Rojtersa.

Pismo su potpisale i pivare Karlsberg Nemačka, Bitburger Braugrupe, Krombaher i Paulaner.

„Lokdaun i kolaps u prodaji piva je značio da su pivare izgubile veliku količinu novca preko noći. Zalihe piva vredne milione evra su bačene, jer je pivu istekao rok“, navodi se u pismu.

  • Maja

    24.2.2021 #1 Author

    Treba pomoci svima, bez izuzetka!

    Odgovori

  • Maša

    23.10.2022 #2 Author

    Dosli su oni sebi posle oktobar festa😂

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...