Dok tragaju za poslom, aplikanti neretko imaju više dobrih opcija

Nemački regruteri sve češće gube kontakt sa kandidatima za određene pozicije

BiznisBolji posaoEUVesti

20.9.2022 18:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nemački regruteri sve češće gube kontakt sa kandidatima za određene pozicije Nemački regruteri sve češće gube kontakt sa kandidatima za određene pozicije
Dok kompanije ponekad ignorišu neželjene aplikacije, kandidati u najvećoj evropskoj ekonomiji su počeli da “nestaju” u roku procesa zapošljavanja, navodi se u anketi koju... Nemački regruteri sve češće gube kontakt sa kandidatima za određene pozicije

Dok kompanije ponekad ignorišu neželjene aplikacije, kandidati u najvećoj evropskoj ekonomiji su počeli da “nestaju” u roku procesa zapošljavanja, navodi se u anketi koju je u avgustu sproveo veb-sajt za pronalaženje posla Indeed.

Sajt za zapošljavanje je anketirao 400 regrutera, a više od pola njih je navelo da se ovaj trend ustalio u toku prošle godine, a četvrtina njih je navela da se barem jednom nedeljno desi da izgube kontakt sa kandidatom. Kako navode, na dnevnom nivou jedan od 10 regrutera izgubi kontakt sa aplikantom, piše Bloomberg.

Ovi podaci naglašavaju ozbiljan nedostatak kvalifikovane radne snage sa kojim se suočavaju nemačke kompanije usred brzog starenja stanovništva i promena u ponašanju izazvanih pandemijom.

Iako nije neuobičajeno da kandidati prekinu kontakt pre nego što dođe do intervjua, 53 odsto regrutera je izjavilo da je se često dešava da im aplikanti ne odgovore nakon razgovora za posao. Jedan od pet regrutera navodi da je izgubio kontakt sa kandidatom nakon što je pozicija prihvaćena, a sedam odsto njih je imalo situaciju da se novi radnik ne dođe na posao prvog radnog dana.

“Aplikanti često imaju izbor između nekoliko dobrih pozicija, kao što je to nekada bio slučaj sa kompanijama, tako da ne učestvuju u svakom procesu aplikacije do kraja”, rekao je Tim Verheven, ekspert za zapošljavanje iz kompanije Indeed.

  • GOCA BG

    20.9.2022 #1 Author

    Ovakvih situacija ce biti sve vise…

    Odgovori

  • MAJA

    21.9.2022 #2 Author

    Kada je sve postalo digitalnp, naravo da je drugacije nego uzivo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...