prvi put se radi u srbiji

Niš, Svrljig, Merošina i Gadžin Han nadomak Strategije razvoja urbanog područja

SrbijaVesti

19.10.2023 17:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Niš, Svrljig, Merošina i Gadžin Han nadomak Strategije razvoja urbanog područja Niš, Svrljig, Merošina i Gadžin Han nadomak Strategije razvoja urbanog područja
Nacrt Strategije razvoja urbanog područja Grada Niša i opština Svrljig, Merošina i Gadžin Han predstavljen je u četvrtak na javnoj tribini u niškom Oficirskom... Niš, Svrljig, Merošina i Gadžin Han nadomak Strategije razvoja urbanog područja

Nacrt Strategije razvoja urbanog područja Grada Niša i opština Svrljig, Merošina i Gadžin Han predstavljen je u četvrtak na javnoj tribini u niškom Oficirskom domu, a građani će moći da daju predloge za njegovu dopunu i izmenu do 6. novembra. 

Strategija razvoja urbanog područja obuhvata pet ključnih oblasti: identitet urbanog područja, društveno blagostanje, „inovativna ekonomija“, „zelena tranzicija“ i mobilnost, i upravljanje urbanim razvojem. 

Posle završetka javne rasprave o toj strategiji odlučivati skupštine Niša, Svrljiga, Merošine i Gadžinog Hana, a potom će biti odabran projekat za sprovođenje u okviru programa EU PRO plus.

Tatjana Panić Živković, menadžerka za infrastrukturu i urbani razvoj u Regionalnoj razvoj agenciji „Jug“ kazala je da je izrada te strategije u Srbiji „eksperimentalni proces“, a Niš će biti jedan od 10 gradova koji će je utvrditi. 

„U Evropskoj uniji Strategija razvoja urbanog područja bila je alat za integrisane teritorijalne investicije, a mi je sada po prvi put radimo. Biće korisna jer integriše sve teritorijalne investicije, a i koristiće nam za implementaciju evropskih programa“, istakla je Panić Živković.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...