NIŠTA OD PREDSEDNIČKE DEBATE U SAD Umesto duela Tramp, koji više ne uzima lekove za koronu, održava miting na Floridi

IzdvajamoSvetVesti

10.10.2020 09:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NIŠTA OD PREDSEDNIČKE DEBATE U SAD Umesto duela Tramp, koji više ne uzima lekove za koronu, održava miting na Floridi NIŠTA OD PREDSEDNIČKE DEBATE U SAD Umesto duela Tramp, koji više ne uzima lekove za koronu, održava miting na Floridi
Predsednička debata, druga po redu, između dva pretendenta na mesto prvog čoveka SAD, Donalda Trampa (Donald Trump) i Džoa Bajdena (Joe Biden), koja je... NIŠTA OD PREDSEDNIČKE DEBATE U SAD Umesto duela Tramp, koji više ne uzima lekove za koronu, održava miting na Floridi

Predsednička debata, druga po redu, između dva pretendenta na mesto prvog čoveka SAD, Donalda Trampa (Donald Trump) i Džoa Bajdena (Joe Biden), koja je bila zakazana za četvrtak, 15. oktobar, otkazana je.

Neće biti predsedničke debate„, saopštila je, kako prenosi Guardian, Komisija za predsedničke debate (CDP).

AP Photo/Morry Gash, Pool

Do otkazivanja novog duela Trampa i Bajdena došlo je zbog nesuglasica oko samog formata debate. Tramp, koji je zaražen korona virusom insistirao je na debati licem u lice, dok su se Bajden i Komisija zalagali za virtuelni predsednički duel, prevashodno iz zdravstveno- bezbednosnih razloga.

Očigledno je da debate 15. oktobra neće biti i CDP će se posvetiti pripremama za finalni duel predsedničkih kandidata, zakazan za 22. oktobar„, pojasnila je CDP u saopštenju, piše Guardian.

Podsetimo, predsednički izbori u Sjedinjinim Američkim Državama zakazani su za 3. novembar.

Iako zaražen virusom Covid-19, zbog čega je nekoliko dana bio i hospitalizovan, Tramp će se pojaviti na dva događaja u subotu u nedelju, a za 12. oktobar zakazao je miting na Floridi, u Sanfordu.

Još uvek aktuelni američki predsednik izjavio je za Fox news da se odlično oseća, prenela je agencija Reuters, dodavši:

Sada više ne uzimam nikakve lekove protiv Covid-19„, kazao je Tramp, koji je proteklih dana bio nestrpljiv da što pre predizbornu kampanju.

Uprkos zabrinutosti javnosti za njegovo zdravstveno stanje, naročito nakon odbijanja Bele kuće da obelodani rezultate snimaka pluća, Tramp je, kako otkriva Guardian, imao nameru da održi miting 10. oktobra. U toj nameri sprečilo da je samo to što nije bilo dovoljno vremena za organizaciju mitinga. Umesto toga, on se obraća svojim pristalicama sa balkona Bele kuće.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...