ODLOŽEN SVETSKI EKONOMSKI FORUM U AZIJI

Ništa od susreta Bajdena i Sija u maju u Singapuru

SvetVesti

4.2.2021 08:05 Autor: Vladimir Jokanović 0

Ništa od susreta Bajdena i Sija u maju u Singapuru Ništa od susreta Bajdena i Sija u maju u Singapuru
Godišnji Svetski ekonomski forum (SEF) u Singapuru koji je bio planiran u maju, odložen je za avgust. Organizatori Foruma prošlog meseca su već jednom... Ništa od susreta Bajdena i Sija u maju u Singapuru

Godišnji Svetski ekonomski forum (SEF) u Singapuru koji je bio planiran u maju, odložen je za avgust. Organizatori Foruma prošlog meseca su već jednom odložili taj događaj, a sada su saopštili da je novi termin od 17. do 20. avgusta.

„Iako su SEF i vlada Singapura i dalje uvereni da bi mere koje su na snazi obezbedile siguran i efikasan sastanak, kao i da je lokalni prenos virusa Covid-19 na zanemarljivom nivou, promena vremena sastanka odražava međunarodne izazove sa pandemijom“, navedeno je u saopštenju, prenosi Yahoo Finance.

Globalne restrikcije putovanja otežale su planiranje sastanka uživo u prvoj polovini 2021. godine, dok su različiti propisi o karantinu i vazdušnom saobraćaju povećali vreme potrebno za put. Singapursko Ministarstvo trgovine i industrije saopštilo je da vlada razume izazove sa kojima se suočio SEF i da je pristala na novi termin.

Tokom prošlonedeljnog godišnjeg Svetskog ekonomskog foruma „Davos 2021.“, koji je održan virtuelno SEF je izrazio uverenje da će skup u Singapuru biti održan uživo u maju, prenosi CNN. Prema ranijim najavama singapurskih zvaničnika istaknuto je da će sastanak biti održan u maju, samo ako je to bezbedno.

Glavni događaj Foruma trebalo je da bude prvi susret uživo američkog predsednika Džoa Bajdena sa predsednikom Kine Si Đinpingom. Prema najavama organizatora Forum je trebalo da okupi oko 1.000 učesnika.    

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...