Otvorena fabrika kompanije Regent Lightning

Nova radna mesta za stanovnike Svilajnca

Vesti

20.9.2021 15:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nova radna mesta za stanovnike Svilajnca Nova radna mesta za stanovnike Svilajnca
Regent Lightning, firma za proizvodnju rasvetnih elemenata, je treća kompanija koja ove godine otvara fabriku u Svilajncu, u kojoj će više od 100 stanovnika... Nova radna mesta za stanovnike Svilajnca

Regent Lightning, firma za proizvodnju rasvetnih elemenata, je treća kompanija koja ove godine otvara fabriku u Svilajncu, u kojoj će više od 100 stanovnika ovog grada i okolnih mesta moći da nađe radno mesto, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

On je naveo i da će paralelno s fabrikom biti građen novi pogon od 6.300 kvadrata i očekuje se da će značajan broj ljudi iz te opštine i regiona dobiti kvalitetno i dobro plaćeno radno mesto. Milanović je dodao i da je ovo 14. fabrika koja se otvara u Svilajncu, javlja Tanjug.

U pitanju je jedna od tri inostrane investicije u Svilajncu u tekućoj godini. Ove investicije došle su iz Nemačke i Švajcarske, sa kojima imao dobru razmenu, zaključio je Milanović.  

Predsednik opštine je izjavio da je zadatak Vlade Srbije i opštine da osnuju ustanovu za visoko dualno obrazovanje, pre svega zbog potreba privrede, i dodao da bi to moglo sprečiti iseljavanje građana u inostranstvo.

Generalni direktor kompanije Regent Lightning Kristof Šubah (Christoph Schüpbach) izjavio je da je uveren da je izabrana prava lokacija za fabriku. 

Naglasio je da ga je impresionirala radna etika, ambicija i timski duh naših zaposlenih, pomoću kojih je ovaj projekat razvijen za kratko vreme, dodajući da je ovo prva fabrika Regenta otvorena van Švajcarske od osnivanja kompanije 1908. godine.

Regent je jedna od mnogih švajcarskih firmi koje posluju u Srbiji i zapošljavaju više od 12.000 radnika, naveo je ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid (Urs Schmid). 

Prema njegovim rečima, Švajcarska je sada šesti strani investitor u Srbiji, najveći u ovoj godini, a razmena između ove zemlje i Srbije dostigla je nivo od 1,33 milijarde evra bilateralnih investicija

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...