NOVI ISTORIJSKI REKORDI NA AMERIČKOJ BERZI Bajdenov mandat i euforija na Wall Streetu

BerzaNovacSvetVesti

21.1.2021 01:27 Autor: Vladimir Jokanović 1

NOVI ISTORIJSKI REKORDI NA AMERIČKOJ BERZI Bajdenov mandat i euforija na Wall Streetu NOVI ISTORIJSKI REKORDI NA AMERIČKOJ BERZI Bajdenov mandat i euforija na Wall Streetu
Vrednost akcija na američkoj berzi Wall Street rekordno je porasla u sredu zbog optimizma s kojim je ispraćena inauguracija novog predsednika Džoa Bajdena (Joe... NOVI ISTORIJSKI REKORDI NA AMERIČKOJ BERZI Bajdenov mandat i euforija na Wall Streetu

Vrednost akcija na američkoj berzi Wall Street rekordno je porasla u sredu zbog optimizma s kojim je ispraćena inauguracija novog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden) od kojeg se očekuje da će doneti veliku finansijsku podršku posustaloj ekonomiji.

Industrijski indeks Dow Jones ojačao je za 237 bodova, odnosno za 0,8 odsto do vrednosti 31.188.38 bodova, što je najviše ikada. Vrednost Dow Jones indeksa prvi put je dostigla vrednost od 30.000,00 bodova u novembru.

Rekordne vrednosti zabeležili su i indeksi S&P500 i Nasdaq, koji su porasli za 1,39, odnosno 1,97 odsto. Dnevni porast vrednosti glavnih indeksa na američkoj berzi bio je 20. januara najviši od 1985. godine, prenosi Market Watch.

Od Bajdenove administracije očekuje se da ubrzo usvoji paket finansijske pomoći u vrednosti 1.900 milijardi dolara, kao i da pojača borbu protiv širenja epidemije korona virusa.  

  • kaćica

    8.4.2022 #1 Author

    Amerika zemlja velika.Zemlja velikih mogucnosti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...