ponovljen javni poziv ministarstva privrede

Novi pokušaj prodaje Krušik Plastike, ovaj put po ceni od 2,89 miliona evra

SrbijaVesti

6.9.2021 11:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Novi pokušaj prodaje Krušik Plastike, ovaj put po ceni od 2,89 miliona evra Novi pokušaj prodaje Krušik Plastike, ovaj put po ceni od 2,89 miliona evra
Posle neuspešnog pokušaja prodaje tokom avgusta, državni paket akcija preduzeća Krušik Plastika ponovo je ponuđen po upola manjoj početnoj ceni od 2,89 miliona evra.... Novi pokušaj prodaje Krušik Plastike, ovaj put po ceni od 2,89 miliona evra

Posle neuspešnog pokušaja prodaje tokom avgusta, državni paket akcija preduzeća Krušik Plastika ponovo je ponuđen po upola manjoj početnoj ceni od 2,89 miliona evra.

Ministarstvo privrede u javnom pozivu navodi da je u paketu 97,7 odsto akcija, a početna cena je polovine procenjene vrednosti kapitala utvrđenog na kraju 2020. godine.

Prethodna prodaja oglašena je neuspešnom jer nije bilo zainteresovanih ponuđača za privatizaciju, podseća agencija Tanjug.

Prijave za novu prodaju javnim prikupljanjem ponuda zainteresovani mogu podneti najkasnije do 1. oktobra, a otvaranje prispelih ponuda zakazano je za 4. oktobar.

KRUŠIK-PLASTIKA AD OSEČINA

Pere Jovanovića-Komirićanca 35, 14253 Osečina (varošica), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
6.554.394,36 (2020)
Broj zaposlenih:
164 (2020)

U prodajnom paketu najviše je akcija Republike Srbije – 66,1 i Registra akcija i udela – 20,4 procenata, a tu su i akcije Fonda za razvoj, PIO i Akcionarskog fonda.

Državno preudzeće Krušik plastika posluje u delatnosti proizvodnje ostalih proizvoda od plastike. Nije u blokadi i ostvaruje pozitivne rezultate, prema podacima regionalne bonitetne kuće CompanyWall.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...