Štrajk redakcije i osoblja čuvenog američkog lista

Novinari New York Timesa traže veće plate

SvetVesti

8.12.2022 15:45 Autor: Vladimir Jokanović 0

Novinari New York Timesa traže veće plate Novinari New York Timesa traže veće plate
Novinari i urednici New York Timesa započeli su u četvrtak jednodnevni štrajk, navodeći da su se razgovori između njihovog sindikata i kompanije odugovlačili, pokazujući... Novinari New York Timesa traže veće plate

Novinari i urednici New York Timesa započeli su u četvrtak jednodnevni štrajk, navodeći da su se razgovori između njihovog sindikata i kompanije odugovlačili, pokazujući ograničen napredak, objavljeno je u ovom njujorškom listu.

Više od 1.100 zaposlenih potpisalo je obećanje da će štrajkovati 24 sata. Sindikat koji pregovara o ugovoru, predstavlja 1.450 zaposlenih u redakciji, oglašavanju i drugim oblastima kompanije u kojoj je zaposleno ukupno oko 1.800 ljudi.

Ugovor između lista i kompanije The New York Times Guild, u kojoj su pored novinara, radnici u prodaji oglasa, moderatori komentara, zaposleni u produkciji, pomoćnici u informativnoj redakciji, čuvari i osoblje održavanja zgrade, istekao je u martu i od tada je održano 40 pregovaračkih sesija.

Zaposleni u čuvenim njujorškim novinama obustavili su rad prvi put od ranih osamdesetih godina, zahtevajući povišice. „Nikada nije laka odluka da odbijete da radite posao koji volite, ali naši članovi su voljni da urade sve što je potrebno da bi dobili bolju redakciju za sve“, saopštio je sindikat, prenosi N1.

Još nije jasno kako će štrajk uticati na izveštavanje, jer su među štrajkačima i članovi brzog deska za vesti uživo, koji pokriva najnovije vesti za digitalne novine. Zaposleni su planirali miting u četvrtak posle podne ispred zgrade redakcije u blizini Tajms skvera.

  • GOCA BG

    8.12.2022 #1 Author

    Kad su novinari krenuli da strajkuju onda je jasno sve…

    Odgovori

  • Dunja5

    8.12.2022 #2 Author

    I treba naravno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...