projekat traje do kraja 2024. godine

Obuka za novih 400 radnika u tekstilnim fabrikama Raškog okruga

Bolji posaoSrbijaVesti

28.7.2023 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Obuka za novih 400 radnika u tekstilnim fabrikama Raškog okruga Obuka za novih 400 radnika u tekstilnim fabrikama Raškog okruga
U fabrikama tekstilne industrije Raškog okruga do kraja 2024. biće obučeno i zaposleno 400 radnika zahvaljujući finansijskoj podršci „Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)... Obuka za novih 400 radnika u tekstilnim fabrikama Raškog okruga

U fabrikama tekstilne industrije Raškog okruga do kraja 2024. biće obučeno i zaposleno 400 radnika zahvaljujući finansijskoj podršci „Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH“, a u realizaciji Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Srbije i lokalnog partnera na projektu kompanije Luss Textile.

Od 2022. do polovine 2023. obučeno je i zaposleno 205 žena kroz ovaj projekat. Kroz program je prošlo i nekoliko povratnika koji su rešili da nađu zaposlenje u Srbiji i nastave život u mestima svog rođenja, piše eKapija.

GIZ je kroz globalni program Migracije za razvoj izdvojio gotovo 100.000 evra u okviru projekta, čime su obezbeđene neophodne mašine i oprema, kao i treneri koji su sproveli obuke u trening centru u prostorijama kompanije Luss Tekstil u Draganićima nadomak Raške.

Polovinom juna predstavnici globalnog programa Migracije za razvoj i Privredne komore Srbije, obišli su Luss Textile i razgovarali o narednim aktivnostima. Očekuje se da se sa novim obukama počne od septembra ove godine, a biće organizovane u nekoliko višenedeljnih ciklusa.

Partneri Nemačke razvojne saradnje na ovom program, pored PKS, su i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalna služba za zapošljavanje i Komesarijat za izbeglice i migracije. Program finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...