Kineski gigant nekretnina u sve većoj krizi

Obustavljeno trgovanje akcijama kompanije Evergrande

BerzaFirme u fokusuNekretnineSvetU fokusuVesti

28.9.2023 11:43 Autor: Vladimir Jokanović 0

Obustavljeno trgovanje akcijama kompanije Evergrande Obustavljeno trgovanje akcijama kompanije Evergrande
Trgovina akcijama kompanije Evergrande suspendovana je u četvrtak u Hong Kongu, nekoliko dana nakon što je posrnuli kineski gigant nekretnina saopštio da njegov plan... Obustavljeno trgovanje akcijama kompanije Evergrande

Trgovina akcijama kompanije Evergrande suspendovana je u četvrtak u Hong Kongu, nekoliko dana nakon što je posrnuli kineski gigant nekretnina saopštio da njegov plan restrukturiranja ne može da bude nastavljen.

Kompanija, kao ni berza, nije dala nikakvo objašnjenje za prekid trgovanja akcijama, koje je usledilo dan nakon što je Bloomberg objavio vest o hapšenju i stavljanju pod policijski nadzor osnivača i predsednika kompanije Hui Ka Jana, prenosi Financial Times.

Trgovanje akcijama kompanije Evergrande nastavljeno je prošlog meseca jer je izgledalo da se kompanija približava sporazumu o restrukturiranju sa međunarodnim kreditorima, dve godine nakon što je neizvršenje obaveza izazvalo krizu likvidnosti u sektoru nekretnina u Kini.

Evergrande je saopštio prošlog vikenda da je pokretanje zvanične istrage onemogućilo kompaniju da izda novi dug i nastavi plan restrukturiranja. Evergrande je najzaduženiji svetski investitor za nekretnine sa više od 300 milijardi evra duga.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...