Nove cene za domaćinstva

Od danas u Srbiji prirodni gas skuplji u proseku za devet odsto

InfrastrukturaSrbijaVesti

1.8.2022 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Od danas u Srbiji prirodni gas skuplji u proseku za devet odsto Od danas u Srbiji prirodni gas skuplji u proseku za devet odsto
Saglasnost za povećanje cena od devet odsto dala je pre mesec dana Agencija za energetiku na predlog Srbijagasa. Kubni metar gasa je do sada... Od danas u Srbiji prirodni gas skuplji u proseku za devet odsto

Saglasnost za povećanje cena od devet odsto dala je pre mesec dana Agencija za energetiku na predlog Srbijagasa. Kubni metar gasa je do sada koštao 32,28 dinara, a sada će ga građani plaćati 35,11 dinara bez PDV-a, navodi se na sajtu Agencije.

Podsećaju da je gas za garantovano snabdevanje poslednji put poskupeo 2017. godine i da su prema pravilima i zakonu pre mesec dana dali saglasnost za predloženo povećanje cena.

Kako je ranije saopštio direktor preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović, na ovaj korak se glavni snabdevač srpskog tržišta odlučio zbog velikih dugovanja građana i privrede.

Gasni sporazum sa Rusijom gde su dogovoreni glavni elementi o načinu plaćanja i količinama dogovoren je u maju između predsednika država.

Takođe je sa Mađarskom dogovoreno da se značajne količine skladište u ovoj zemlji tokom zime.

Tagovi
CENE GAS SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...