OD POČETKA PANDEMIJE U SRBIJI DONIRANO VIŠE OD 20 MILIONA EVRA Najveći donatori fondacija Novak Đoković i Petrohemija

RegionSrbijaVesti

3.12.2020 15:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

OD POČETKA PANDEMIJE U SRBIJI DONIRANO VIŠE OD 20 MILIONA EVRA Najveći donatori fondacija Novak Đoković i Petrohemija OD POČETKA PANDEMIJE U SRBIJI DONIRANO VIŠE OD 20 MILIONA EVRA Najveći donatori fondacija Novak Đoković i Petrohemija
Srbiji je od početka Covid-19 krize do kraja novembra 2020. godine, donirano 20.056.752 evra za otklanjanje štetnih posledica uzrokovanih korona virusom, podaci su istraživanja... OD POČETKA PANDEMIJE U SRBIJI DONIRANO VIŠE OD 20 MILIONA EVRA Najveći donatori fondacija Novak Đoković i Petrohemija

Srbiji je od početka Covid-19 krize do kraja novembra 2020. godine, donirano 20.056.752 evra za otklanjanje štetnih posledica uzrokovanih korona virusom, podaci su istraživanja o dobrotvornim davanjima, koje je sproveo Catalyst Balkans.

Kako se ističe, najviše je donirao poslovni sektor – više od 64 odsto od ukupne donirane sume, a najveći donatori koji su donirali preko milion evra su Fondacija Novak Đoković i Petrohemija AD Pančevo, a zatim kompanija United Group d.o.o. sa sumom od 900 hiljada evra.

Oko 80 odsto od ukupne sume donirano je državi – lokalnim i nacionalnim vlastima i institucijama, a najveći deo donacija (više od 47 odsto) upotrebljen je za nabavku medicinske opreme. Nešto manji procenat (više od 39 odsto) namenjen je za nabavku potrošne robe poput maski i rukavica, humanitarnu pomoć (oko 5,3 odsto) i ostalo (7,5 procenata), navodi se u saopštenju.

Borba protiv posledica Covid-19 je najzastupljenija tema u celom regionu, kada su filantropija i donacije u pitanju. Na području Zapadnog Balkana, na kojem Catalyst Balkans kontinuirano prati donacije, od početka krize do kraja novembra donirano je više od 65,5 miliona evra za borbu protiv korona virusa, dok je za sve ostale teme donirano nešto više od 37 miliona evra, podaci su koje navodi Catalyst Balkans.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...