OGROMNI GUBICI AVIOSAOBRAĆAJA U EVROPI Broja letova manji za 55 odsto

BiznisEUTurizamVesti

15.9.2020 10:36 Autor: Marija Jovanović 0

OGROMNI GUBICI AVIOSAOBRAĆAJA U EVROPI Broja letova manji za 55 odsto OGROMNI GUBICI AVIOSAOBRAĆAJA U EVROPI Broja letova manji za 55 odsto
Aviosaobraćaj u Evropi zbog pandemije korona virusa teže će biti pogođen nego što se prvobitno očekivalo, objavio je Eurocontrol koji je revidirao svoje nekadašnje... OGROMNI GUBICI AVIOSAOBRAĆAJA U EVROPI Broja letova manji za 55 odsto

Aviosaobraćaj u Evropi zbog pandemije korona virusa teže će biti pogođen nego što se prvobitno očekivalo, objavio je Eurocontrol koji je revidirao svoje nekadašnje procene.

Očekuje se da će ukupni broj letova u Evropi biti manji za 55 odsto u odnosu na 2019. godinu, što je šest miliona manje letova, odnosno za milion letova više nego što se po prvobitnom scenariju predviđalo„, navodi Eurocontrol, evropska međuvladina organizacija zadužena za koordinaciju i upravljanje vazdušnim prometom u Evropi.

Foto: Pixabay.com

Ukupni gubici aviokompanija i aerodroma mogli bi da dosegnu 140 milijardi ove godine, što je za 30 milijardi više od aprilske procene.

Eurocontrol je očekivao postepeni oporavak vazdušnog saobraćaja do kraja godine, ali su ova predviđanja zaustavljenja tokom avgusta zbog pogoršanja epidemiološke situacije širom Evrope.

Do 13. septembra, saobraćaj je opao za 53 odsto u poređenju sa istim periodom 2019. godine, što je za 13 procentnih poena niže od prethodnog predviđanja Eurocontrol od – 40 odsto za ceo septembar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...