OPROŠTAJNI PREDSEDNIČKI GOVOR DONALDA TRAMPA Borba tek počinje, najavio na odlasku iz Bele kuće

SvetVesti

20.1.2021 08:28 Autor: Vladimir Jokanović 0

OPROŠTAJNI PREDSEDNIČKI GOVOR DONALDA TRAMPA Borba tek počinje, najavio na odlasku iz Bele kuće OPROŠTAJNI PREDSEDNIČKI GOVOR DONALDA TRAMPA Borba tek počinje, najavio na odlasku iz Bele kuće
Odlazeći američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) obratio se u utorak javnosti oproštajnim govorom, potvrđujući da je spreman da u sredu u podne preda... OPROŠTAJNI PREDSEDNIČKI GOVOR DONALDA TRAMPA Borba tek počinje, najavio na odlasku iz Bele kuće

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) obratio se u utorak javnosti oproštajnim govorom, potvrđujući da je spreman da u sredu u podne preda dužnost novoj predsedničkoj admnistraciji, ali nijednom tokom 20 minutnog obraćanja nije imenom pomenuo novoizabranog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden).

„Uradili smo ono zbog čega smo ovde došli i još mnogo više. Uhvatio sam se u koštac sa teškim bitkama i borbama, jer ste me zbog toga izabrali. Posebno sam ponosan što sam prvi predsednik (SAD) u nekoliko decenija koji nije pokrenuo nijedan novi rat“, naveo je Tramp, prenosi Guardian.

On je osudio nasilni upad demonstranata u zgradu Kongresa 6. januara i nagovesti da će nastaviti politički angažman, „Svi Amerikanci bili su zgroženi napadom na naš Kapitol. Političko nasilje je napad na sve što kao Amerikanci negujemo. To se nikada ne može tolerisati“, rekao je Tramp, navedeno je u saopštenju Bele kuće, dodajući da „borba tek počinje“.

Tramp je ocenio da je njegova administracija „vratila američku snagu u zemlji i američko vođstvo u inostranstvu“. „Svet nas ponovo poštuje, molim vas, ne gubite to poštovanje. Molimo se za uspeh (nove administracije) u održavanju Amerike sigurnom i prosperitetnom. Takođe, želimo im sreću, to je veoma važna reč“, rekao je on.

Odlazeći predsednik neće prisustvovati Bajdenovoj inauguraciji. On je najavio da će Belu kuću napustiti u sredu ujutro i da će otići u vojnu bazu Endrjus, a odatle na svoje luksuzno imanje Mar a Lago na Floridi, gde će igrati golf. Tramp će do srede u podne po lokalnom vremenu imati predsednička ovlašćenja i moći će da potpisuje pomilovanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...