OSNAŽIVANJE DIGITALNOG PREDUZETNIŠTVA ŽENA NA SELU Projekat počinje u septembru, vlada veliko interesovanje

AgrobiznisBiznisPreduzetnikSrbijaVesti

27.8.2020 12:10 Autor: Julijana Vincan 1

OSNAŽIVANJE DIGITALNOG PREDUZETNIŠTVA ŽENA NA SELU Projekat počinje u septembru, vlada veliko interesovanje OSNAŽIVANJE DIGITALNOG PREDUZETNIŠTVA ŽENA NA SELU Projekat počinje u septembru, vlada veliko interesovanje
Digitalno žensko projektno preduzetništvo je projekat koji će tokom septembra omogućiti onlajn edukaciju za 25 žena, starosti do 30 godina, iz ruralnih krajeva. Cilj... OSNAŽIVANJE DIGITALNOG PREDUZETNIŠTVA ŽENA NA SELU Projekat počinje u septembru, vlada veliko interesovanje

Digitalno žensko projektno preduzetništvo je projekat koji će tokom septembra omogućiti onlajn edukaciju za 25 žena, starosti do 30 godina, iz ruralnih krajeva. Cilj obuke je da nauče kako da iskoriste digitalno okruženje za realizaciju svojih preduzetničkih ideja. Ovaj projekat je predstavljen u četvrtak u Privrednoj komori Srbije (PKS) u Beogradu.

Predsednik Udruženja za upravljanje projektima Srbije, Vladimir Obradović, istakao je da će se ženama pomoći da nauče kako se pišu projekti i predlozi. Potom kako aplicirati za sredstva iz nekog fonda, kao i kako sve to predstaviti i promovisati u digitalnom okruženju.

Na taj način, između ostalog, pokušaćemo da sprečimo migracije, kako odlazak u inostranstvo, tako i migracije iz ruralnih u gradske sredine. Želimo da im omogućimo da ostvaruju ekonomske koristi u svom prirodnom okruženju“, rekao je Obradović.

Naglasio je da za učešće u ovom projektu vlada veliko interesovanje, jer se do sada prijavilo 120 zainteresovanih žena, a ima prostora za 25 polaznica.

Foto:Pexels.com

Rukovodilac projekta Marija Todorović izjavila je da će polaznice steći znanja u vezi sa digitalnim marketingom, kao i veštine poslovanja da bi se pokrenuo ili unapredio postojeći sopstveni biznis.

Stavićemo poseban naglasak na to šta nam sada pružaju društvene mreže, i uopšte digitalne tehnologije za razvoj poslovanja. Cilj projekta je fokusiranje i na razvoj preduzetničkih poduhvata svih učesnica kroz program mentorske podrške. Kada odslušaju deo obuke, imaće priliku da dobiju mentorsku podršku i razvijaju svoje ideje“, rekla je ona.

Foto: Pixabay.com

Predsednica Sekcije za žensko preduzetništvo PKS, Suzana Perić, naglasila je da ta sekcija ima niz značajnih aktivnosti. Kao najvažnije izdvojila je edukaciju i umrežavanje žena.

Direkorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić kazala je da je edukacija, pored umrežavanja žena preduzetnica i organizovanja događaja, jedna od glavnih aktivnosti Sekcije žena preduzetnica.

Organizujemo čitav niz radionica, sve su na teme koje delegiraju same preduzetnice i besplatne su. Projekat Digitalno žensko projektno preduzetništvo pokrećemo u saradnji sa Udruženjem za upravljanje projektima. Sve radionice biće organizovane u toku septembra“, istakla je Simanić.

Foto: Pexels.com

Realizaciju projekta podržalo je i Ministarstvo pravde. Pomoćnik direktora Nacionalne akademije za javnu upravu, Snežana Antonijević ocenjuje da smo kao društvo u periodu prilagođavanja i transformacije načina rada ka digitalnom.

Digitalizaciju bi trebalo da shvatimo kao sredstvo za unapređenje obrazovanja na svim nivoima, a ne kao cilj za sebe. Ona je instrument koji maksimalno pomaže da unapredimo obrazovanje“, rekla je Antonijević.

  • kaćica

    19.4.2022 #1 Author

    Divan projekat za zene koje su se udale u 18 godina i nisu radile na sebi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...