U pregovaračkom timu očekuju da će novac "leći" u četvrtak

Otpremnina za Fijatove radnike 790 evra po godini staža

AutomobiliSrbijaU fokusuVesti

26.6.2022 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 17

Otpremnina za Fijatove radnike 790 evra po godini staža Otpremnina za Fijatove radnike 790 evra po godini staža
Za Fijatove radnike u Kragujevcu koji se budu opredelili za odlazak iz fabrike obezbeđena je otpremnina od 790 evra po godini staža, a imaće... Otpremnina za Fijatove radnike 790 evra po godini staža

Za Fijatove radnike u Kragujevcu koji se budu opredelili za odlazak iz fabrike obezbeđena je otpremnina od 790 evra po godini staža, a imaće i naknadu od oko 17.000 dinara neto mesečno sa plaćenim doprinosima.

Kako je saznala agencija Beta u pregovaračkom timu koji je razgovarao sa predsednikom Srbije, za radnike koji odu sa otpremninom, a imaju od pet do 15 godina staža obezbeđena je i naknada sa plaćenim doprinosima u trajanju od šest meseci, a oni koji imaju više od 15 godina radnog staža na „birou“ će primati naknadu u dužini od devet meseci.

Za 230 Zastavinih radnika koji su nastavili rad u Fijatu dogovorena je otpremnina od 500 evra po godini staža iz Zastave, uz 790 evra po godini staža u Fijatu.

Kako je Beti rečeno, 90 odsto radnika je zadovoljno dogovorom u vezi sa visinom otpremnina i to je opcija za koju će se opredeliti najveći broj radnika. U pregovaračkom timu očekuju da će novac od otpremnina „leći“ najverovatnije u četvrtak.

Betin izvor je procenio da će oko 200 radnika prihvatiti mogućnost da nastavi rad u drugim fabrikama u Kragujevcu i okolini i dodao da će se najmanje radnika opredeliti za odlazak na rad u Slovačku.

U pregovaračkom timu očekuju da se u ponedeljak preciziraju zaštićene grupe radnika koji će biti izuzete iz socijalnog programa.

Tagovi
FIAT POSAO

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...