Izgradnja trajala oko četiri godine

Otvoren podmorski drumski tunel u severoistočnoj Kini

InfrastrukturaSvetVesti

4.5.2023 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Otvoren podmorski drumski tunel u severoistočnoj Kini Otvoren podmorski drumski tunel u severoistočnoj Kini
Podmorski drumski tunel otvoren je 1. maja za saobraćaj u priobalnom gradu u provinciji Liaoning na severoistoku Kine. Prema rečima zamenika glavnog inženjera kompanije... Otvoren podmorski drumski tunel u severoistočnoj Kini

Podmorski drumski tunel otvoren je 1. maja za saobraćaj u priobalnom gradu u provinciji Liaoning na severoistoku Kine.

Prema rečima zamenika glavnog inženjera kompanije Dalian Bay Undersea Tunnel, koja je nadležna za izgradnju i upravljanje tunelom, Sun Džua izjavio je da je podmorski tunel zaliva Daljen, kroz koji prolazi dvosmerni gradski auto-put sa šest traka, prvi tunel uronjen ispod mora u severnoj Kini.

Projektovana brzina saobraćaja u tunelu dugom 5,1 kilometar je 60 km na sat, a izgradnja tunela trajala je oko četiri godine, prenosi Beta pozivajući se na kinesku agenciju Xinhua.

Put koji povezuje tunel pušten je u saobraćaj 1. maja i povezuje severnu i južnu obalu zaliva Daljen, pomažući da se ublaže saobraćajne gužve i proširi prostor za urbani razvoj u Daljenu.

  • MAJA

    8.5.2023 #1 Author

    Bravo, oni su genijalca bili i ostali

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...