Korejska kompanija zaposliće 700 radnika do kraja 2022. godine

Otvorena fabrika Kyungshin Cable u Smederevskoj Palanci, investicija od 20 miliona evra

InvesticijeNovacSrbijaVesti

24.4.2021 12:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Otvorena fabrika Kyungshin Cable u Smederevskoj Palanci, investicija od 20 miliona evra Otvorena fabrika Kyungshin Cable u Smederevskoj Palanci, investicija od 20 miliona evra
U Smederevskoj Palanci u subotu je otvorena korejska kompanija Kyungshin Cable u kojoj će se proizvoditi delovi za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za... Otvorena fabrika Kyungshin Cable u Smederevskoj Palanci, investicija od 20 miliona evra

U Smederevskoj Palanci u subotu je otvorena korejska kompanija Kyungshin Cable u kojoj će se proizvoditi delovi za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za evropsko tržište.

Otvaranju fabrike prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je u krugu fabrike, pre zvaničnog puštanja u rad proizvodnog pogona, održao sastanak sa predstavnicima korejske kompanije i opštine.

Srbija je dobro mesto za ulaganje i korejska kompanija „Kyungshin Cable“, koja je otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci, izborom naše zemlje, u konkurenciji više zemalja, nije pogrešila, poručio je Vučić.

On je, na ceremoniji otvaranja fabrike istakao da će ta kompanija mnogo doprineti Podunavskom okrugu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, celoj Srbiji.

Foto: Tanjug

Vučić je izjavio da fabrike poput te i nova radna mesta mogu da zadrže mlade ljude u unutrašnjosti Srbije i spreče njihov odlazak u inostranstvo. On je dodao da ga brine to što se malo dece rađa u mestima kao što je Smederevska Palanka.

„Odlazak u inostranstvo mladih se smanjuje, ali veoma malo dece se rađa i to moramo da promenimo“, kazao je Vučić

Kyungshin Cable će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine, a investicija je vredna 20 miliona evra.

Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci, u industrijskoj zoni Guberaš.

Svečanosti povodom puštanja u rad proizvodnog pogona prisustvuju i generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Kyungshin Cable Europe u Smederevskoj Palanci proizvodiće komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Foto: Tanjug

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodeća tržišta u svetu, pored SAD i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopštila je kompanija.

Kompanija Kyungshin Cable Europe je deo Kyungshin grupe, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.

Korejska fabrka je osnovana 1974. godine i lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju.

Ima godišnji promet od 611 miliona dolara. Radi u osam poslovnih objekata na tri kontinenta širom sveta.

  • Irina

    26.4.2021 #1 Author

    Prednost za mlade ljude za posao

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...