Prema podacima njujorških Federalnih rezervi

Pad inflatornih očekivanja potrošača u SAD u oktobru

SvetVesti

14.11.2023 09:42 Autor: Vladimir Jokanović 0

Pad inflatornih očekivanja potrošača u SAD u oktobru Pad inflatornih očekivanja potrošača u SAD u oktobru
Inflatorna očekivanja američkih potrošača smanjena su u oktobru, prema podacima njujorške filijale Federalnih rezervi, što je dobrodošao znak uoči izveštaja o indeksu potrošačkih cena... Pad inflatornih očekivanja potrošača u SAD u oktobru

Inflatorna očekivanja američkih potrošača smanjena su u oktobru, prema podacima njujorške filijale Federalnih rezervi, što je dobrodošao znak uoči izveštaja o indeksu potrošačkih cena u oktobru, koji će biti objavljen u utorak.

Srednja inflatorna očekivanja za narednu godinu smanjena su na 3,6 odsto sa 3,7 odsto u septembru, saopštio je njujorški Fed u svoj najnovijem istraživanju očekivanja potrošača, prenosi Financial Times.

Inflatorna očekivanja za pet godina unapred smanjena su na 2,7 odsto sa 2,8 odsto. Međutim, izgledi za rast cena na trogodišnjem nivou ostali su nepromenjeni na tri procenta.

Rezultati istraživanja došli su uoči objavljivanja podataka o indeksu potrošačkih cena u SAD, za koje se očekuje da će pokazati da je glavna inflacija pala na 3,3 odsto u oktobru u odnosu na 3,7 odsto u septembru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...