PAD PROIZVODNJE U BIH I bez korona virusa

RegionVesti

1.4.2020 19:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PAD PROIZVODNJE U BIH I bez korona virusa PAD PROIZVODNJE U BIH I bez korona virusa
Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini (BIH) nastavila je i u 2020. godini loše trendove iz prošle godine, beležeći pad i pre dolaska epidemije... PAD PROIZVODNJE U BIH I bez korona virusa

Industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini (BIH) nastavila je i u 2020. godini loše trendove iz prošle godine, beležeći pad i pre dolaska epidemije korona virusa početkom marta, prenosi indikator.ba.

U prva dva meseca 2020. godine industrijska proizvodnja je, prema podacima Agencije za statistiku BiH, zabeležila pad od 0,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Industrijska proizvodnja u februaru 2020. u poređenju sa januarom 2020. Beleži pad za 1,6 odsto, dok u poređenju sa februarom 2019. beleži pad za 3,2 odsto. A bruto domaći proizvod (BDP) Bosne i Hercegovine usporio je u četvrtom tromesečju 2019. godine u odnosu na isti period godinu ranije na 1,6 odsto, posle rasta od 3,1 odsto u prethodnom tromesečju, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Prema prvim procenama zvanične statistike , BDP BiH u 2019. godini ostvario je rast od 2,6 odsto, posle rasta od 3,6 odsto u 2018. godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...