Akcije kompanije za internet plaćanje pale za 12 odsto

PayPal odustaje od akvizicije Pinteresta

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

26.10.2021 20:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PayPal odustaje od akvizicije Pinteresta PayPal odustaje od akvizicije Pinteresta
Akcije kompanije PayPal su pale za skoro 12 odsto tri dana nakon što su mediji preneli vest o sklapanju ugovora sa društvenom mrežom Pinterest.... PayPal odustaje od akvizicije Pinteresta

Akcije kompanije PayPal su pale za skoro 12 odsto tri dana nakon što su mediji preneli vest o sklapanju ugovora sa društvenom mrežom Pinterest. U toku jutarnjeg trgovanja u ponedeljak akcije PayPal-a su porasle za pet odsto.

Ugovor sa Pinterestom, firmom sa tržišnom kapitalizacijom većom od 37 milijardi dolara, bio bi najveće kompanijsko pripajanje ove godine i najveća akvizicija PayPal-a, piše WSJ.com.

Pinterest ima 454 miliona aktivnih korisnika koji mesečno dele postove vezane za sve od mode do dizajna enterijera, što za kompaniju predstavlja zaradu koja se broji u milijardama dolara. Ipak, veći deo prihoda Pinteresta potiče od oglasa i reklama prikazanih korisnicima.

Načelno, kupovina Pinteresta bi unapredila poslovanje PayPal-a, koji bi postao glavni medijum plaćanja na ovoj društvenoj mreži.

Ipak, Paypal je odlučio da se povuče iz pomenutog dogovora, što je mnoge podsetilo na odustajanje kompanije Twitter od akvizicije firme Salesforce.com Inc. 2016. godine. U oba slučaja, tehnološki giganti su želeli da preuzmu platforme koje su imale veliki broj korisnika, ali nisu bile posebno profitabilne.

Podaci PayPal-a vezani za ovu akviziciju takođe su dali investitorima razloga da budu skeptični. Aplikacija za isplate Venmo se još uvek nije pokazala profitabilnom svojoj krovnoj kompaniji, iako je nakon akvizicije 2013. godine donela PayPal-u milione mladih korisnika.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...