POMOĆ DRŽAVE NAJSTARIJIM GRAĐANIMA

Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za dobijanje 110 evra

SrbijaVesti

2.3.2021 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za dobijanje 110 evra Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za dobijanje 110 evra
Penzioneri u Srbiji neće morati da se prijavljuju za dobijanje pomoći države od po 30 evra u maju i novembru, niti za dodatnih 50... Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za dobijanje 110 evra

Penzioneri u Srbiji neće morati da se prijavljuju za dobijanje pomoći države od po 30 evra u maju i novembru, niti za dodatnih 50 evra u septembru, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

„Kao i prošle godine kada su građani dobijali po 100 evra pomoći, nije bilo potrebno da se naši najstariji sugrađani prijavljuju ni na koji način. Oni će automatski dobiti već prve nedelje maja prvu pomoć od 30 evra“, rekao je Mali gostujući na Prvoj.

Podsetio je da je prošle godine 6,1 miliona građana dobio pomoć od 100 evra iz budžeta.

Mali je rekao da prijavljivanje za novu pomoć kreće 28. aprila, kao i prošle godine, preko kol centra ili portala Trezora Republike Srbije.

Prijavljivanje traje do maja, tako da ko napuni 18 godina između maja i novembra ne može da se prijavi, objasnio je Mali.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...