Većinski vlasnik poljskog diskontera u problemima

Pepco dobija novog vlasnika?

EUVesti

31.8.2023 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pepco dobija novog vlasnika? Pepco dobija novog vlasnika?
Poljski maloprodajni lanac Pepco uskoro bi trebalo da dobije novog vlasnika, objavio je portal Retail Serbia pozivajući se na pisanje poljskih medija. Zbog velikih... Pepco dobija novog vlasnika?

Poljski maloprodajni lanac Pepco uskoro bi trebalo da dobije novog vlasnika, objavio je portal Retail Serbia pozivajući se na pisanje poljskih medija.

Zbog velikih dugovanja kompanije Steinhoff, u čijem se vlasništvu nalazi 72 odsto lanca Pepco, poljski trgovac će u narednom periodu dobiti novog većinskog vlasnika.

Pepco je poslednjih godina bio jedan od najbrže rastućih neprehrambenih diskontera u Evropi. Pepco je osnovan 1999. godine u Poljskoj, a u okviru grupe danas posluju i lanci Poundland, kao i Dealz.

Portal Retail Serbia preneo je i navode poljskih medija da još nema zvaničnih informacija o tome šta će se dešavati sa trgovcem koji nudi niske cene na preko 3.200 lokacija širom Evrope, uključujući i Srbiju.

Pepco na svom zvaničnom portalu u Srbiji navodi da kompanija na nivou Evrope zapošljava 29.000 radnika, da poseduje prodavnice u 18 evropskih država kao i da mesečno beleži 28 miliona klijenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...