Zbog inflacije potrošači pažljivije biraju na šta će odvojiti svoja sredstva

PepsiCo gasi više stotina korporativnih radnih mesta u SAD

SvetVesti

6.12.2022 09:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PepsiCo gasi više stotina korporativnih radnih mesta u SAD PepsiCo gasi više stotina korporativnih radnih mesta u SAD
Otpuštanja u kompaniji PepsiCo će najviše uticati na zaposlene u Čikagu i Njujorku. Očekuje se da će poslovna jedinica za bezalkoholna pića ovaj put... PepsiCo gasi više stotina korporativnih radnih mesta u SAD

Otpuštanja u kompaniji PepsiCo će najviše uticati na zaposlene u Čikagu i Njujorku. Očekuje se da će poslovna jedinica za bezalkoholna pića ovaj put biti teže pogođena jer je jedinica za grickalice i druge prehrambene proizvode već smanjila svoju radnu snagu kroz program dobrovoljnog penzionisanja, navodi Wall Street Journal.

PepsiCo je zapošljavao oko 309.000 ljudi širom sveta, a više od 40 odsto tih poslova se nalazilo u SAD, prema regulatornoj dokumentaciji kompanije.

U oktobru je PepsiCo povećao svoje predviđanje prihoda za celu godinu nakon što su više cene povećale njegovu prodaju. Međutim, neke od njegovih poslovnih jedinica, uključujući Frito-Lay North America, prijavile su smanjenje obima, što je znak da su potrošači smanjili kupovine kako bi bolje upravljali svojim budžetima.

Poslednjih meseci, kompanije u tehnološkom i medijskom sektoru otpuštale su radnike kako bi smanjile troškove jer ekonomska neizvesnost pritiska njihova preduzeća. Nekoliko kompanija za proizvodnju hrane i pića takođe je otpuštalo radnike.

  • MAJA

    6.12.2022 #1 Author

    Pa naravno da gasi u ovoj krizi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...