Zarada platforme za prevoz putnika i dostave porasla za 72 odsto

U kompaniji Uber neće biti otpuštanja

Bolji posaoFirme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusu

2.12.2022 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

U kompaniji Uber neće biti otpuštanja U kompaniji Uber neće biti otpuštanja
Kompanija Uber Technologies ne planira ukidanje radna mesta i pored toga što su konkurentske firme kao što je DoorDash odlučile da smanje broj radnih... U kompaniji Uber neće biti otpuštanja

Kompanija Uber Technologies ne planira ukidanje radna mesta i pored toga što su konkurentske firme kao što je DoorDash odlučile da smanje broj radnih mesta kako bi se suočile sa nestabilnim ekonomskim prognozama, rekao je generalni direktor kompanije Dara Kosrovšahi (Dara Khosrowshahi).

On je za Bloomberg News izjavio da do otpuštanja neće doći jer se kompanija nalazi u dobroj poziciji. Njegovi komentari u vezi sa situacijom u suprotnosti su sa odlukama većine kompanija iz sektora koje su proteklih meseci podelile na hiljade otkaza. Iz rivalske kompanije Lyft prošlog meseca je saopšteno da će broj zaposlenih smanjiti za 13 odsto, kao i da će odvojiti poslovanje s vozilima.  

Kompanija za dostavu hrane DoorDash najavila je da će ukinuti 1.250 radnih mesta kako bi smanjila troškove.

Uber je do sada izbegavao da se priključi talasu otpuštanja, ali Kosrovšahi navodi da će kompanija “zauzeti konzervativniji stav” po pitanju zapošljavanja i drugih investicija.  

Na vrhuncu pandemije 2020. godine ova firma je otpustila više od 6.000 ljudi, odnosno oko četvrtinu tadašnjih zaposlenih.

U novembru je iz kompanije Uber saopšteno da je zarada u trećem kvartalu porasla za 72 odsto, odnosno na 8,34 milijarde dolara, što je umirilo ulagače zabrinute da bi visoka inflacija mogla odvratiti potrošače od naručivanja prevoza ili hrane.

“Ne vidimo nikakve znake slabljenja”, rekao je Kosrovšahi i doda da je Uber imao koristi od preusmeravanja potrošnje sa maloprodaje na usluge.

Generalni direktor Ubera je izrazio optimizam u vezi sa brojem vozača dostupnih na platformi, uprkos nestašici koja je povećala cene usluga i vreme čekanja. 

  • TATJANA

    3.12.2022 #1 Author

    Dobro rade, treba vise ovakvih pristupa kad je reč o ocuvvanju radnih mesta

    Odgovori

  • SRDJAN

    4.12.2022 #2 Author

    Dobro su radili pa sto bi otpustali radnike.

    Odgovori

  • Emilija

    4.12.2022 #3 Author

    Da je sto vise ovakvih kompanija

    Odgovori

  • GOCA BG

    4.12.2022 #4 Author

    Nema potrebe da otpustaju kad dobro rade…

    Odgovori

  • NINICA

    22.1.2023 #5 Author

    Odlično oni rade, nema ni potrebe za otpuštanjem

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...