Herceg Novi domaćin skupa parlamentarnih delegacija malih evropskih država

Perspektiva Crne Gore je privlačenje važnih investitora

BiznisBolji posaoRegionTurizamVesti

6.10.2021 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Perspektiva Crne Gore je privlačenje važnih investitora Perspektiva Crne Gore je privlačenje važnih investitora
Crna Gora kao zemlja koja teži nultoj toleranciji na korupciju, i uspostavljanju dobrih poreskih politika ima perspektivu da u narednom periodu privuče važne investitore... Perspektiva Crne Gore je privlačenje važnih investitora

Crna Gora kao zemlja koja teži nultoj toleranciji na korupciju, i uspostavljanju dobrih poreskih politika ima perspektivu da u narednom periodu privuče važne investitore i zaokruži pretpostavke na putu ostvarenja evropske perspektive, rekao je ministar ekonomskog razvoja Crne Gore Jakov Milatović u okviru konferencije predsednika parlamenata malih evropskih država.

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, organizovao je radnu večeru za domaćina, predsednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića i goste, najviše strane delegacije. Navodi se da su radnoj večeri „Privredne komore kao pokretači ekonomske saradnje malih evropskih zemalja“, prisustvovali i ministar Jakov Milatović i vršiteljka dužnosti predsednice Privredne komore Crne Gore Nina Drakić, prenosi Radio televizija Crne Gore.

Učesnici skupa su zadovoljni ovakvim vidom neformalnog okupljanja i rezultatima sastanka. Ispred Herceg Novog, Katić se zahvalio što je baš ovaj grad izabran za domaćina Konferencije uz konstataciju da je Herceg Novi malo mesto sa svega 33.000 stanovnika i da taj primorski grad raspolaže značajnim turističkim potencijalima koga izdvaja i razvijeni zdravstveni turizam. Posebno je istakao Institut “Simo Milošević“ kao brend koji godinama unazad privlači veliki broj korisnika iz celog sveta.

Milatović je naveo nezavidne rezulate turističke sezone ostvarene tokom prošle godine i naglasio je da je odlukama nove vlade u ovoj godini turizam oporavljen. „Što je prirodno vodilo snažnom ekonomskom oporavku, i omogućilo donošenje seta socijalnih rešenja kojima je unapređen životni standard“, rekao je Milatović i istakao značaj povezivanja ekonomija malih država.

Milatović je ocenio da bi upravo i zemlje poput onih koje je okupila Konferencija, kroz povezivanje ekonomija mogle da doprinesu ostvarenju evropskog puta Crne Gore.

Na Konferenciji su učestvovali predsednik Predstavničkog doma Luksemburga Fernand Etgen, predsednica Predstavničkog doma Kipra Anita Demetriu (Anita Demetriou), predsednik Nacionalnog saveta Monaka Stefan Valeri (Stephane Valeri), predsednica Parlamenta Andore Rozer Sune Pasket (Roser Sune Paskuet), kao i drugi visoki predstavnici parlamenata Andore, Monaka, Luksemburga, Kipra, San Marina i Islanda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...