Cilj ovih skupova da se investitorima predstave mogućnosti ulaganja u Srbiji

PKS organizuje tri investicione konferencije u inostranstvu

BiznisPoslovanjePreduzetnikSrbijaVesti

14.9.2022 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

PKS organizuje tri investicione konferencije u inostranstvu PKS organizuje tri investicione konferencije u inostranstvu
Privredna komora Srbije (PKS), u okviru projekta „Poveži se Srbijo II“, organizuje ove jeseni tri investicione konferecije u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj, saopšteno je... PKS organizuje tri investicione konferencije u inostranstvu

Privredna komora Srbije (PKS), u okviru projekta „Poveži se Srbijo II“, organizuje ove jeseni tri investicione konferecije u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj, saopšteno je u sredu.

Prva konferencija je planirana za Beč 30. septembra, a u Študgartu i Cirihu 12. i 19. novembra.

„Cilj ovih skupova jeste da se investitorima predstave mogućnosti ulaganja u Srbiji, konkretni projekti, lokacije za ulaganje, kao i potencijal za strateška partnerstva sa domaćim firmama“, rekao je rukovodilac Centra za podršku investicijama i javno privatno partnerstvo PKS Đorđe Andrić, navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će na konferencijama učestvovati više od 100 potencijalnih investitora, poslovnih ljudi iz dijaspore, kao i stranih firmi, zainteresovanih za saradnju sa Srbijom.

Fokus konferencije u Beču biće, prema rečima Andrića, na predstavljanju projekata za ulaganje, dok će se konferencije u Študgartu i Cirihu bazirati na pronalaženju partnera i otvaranju novih tržišta za domaće kompanije.

PKS je sa partnerima razvila, u okviru projekta „Poveži se Srbijo II“, jedinstvenu inovativnu onlajn platformu „Poslovni atlas Srbije i dijaspore“ koja na jednom mestu objedinjuje projekte za ulaganje, investicione lokacije, a omogućava i brzo povezivanje domaćih firmi sa kompanijama u inostranstvu.

Podnošenje predloga projekata i lokacija za investiranje realizuje se takođe putem ove platforme, a svi zainteresovani privrednici popunjavanjem posebnog Upitnika i slanjem na mejl linkup@pks.rs mogu da se predstave potencijalnim poslovnim partnerima u dijaspori.

PKS u svakoj od zemalja gde će biti održane investicione konferencije sarađuje sa ekspertima koji rade na pronalaženju investitora za predložene projekte sa platforme i poslovnih partnera.

  • TATJANA

    15.9.2022 #1 Author

    Bice korisno

    Odgovori

  • MAJA

    15.9.2022 #2 Author

    Ajd da PKS bude u službi svojih članova

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.9.2022 #3 Author

    To je lako ostvarivo,svi hoce kod nas da fodju…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...