poziv svim zainteresovanima da daju predloge

PKS podržala pokretanje javne rasprave o jačanju dobrovoljnih penzijskih fondova 

NovacOsiguranjeSrbijaVesti

1.2.2022 18:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

PKS podržala pokretanje javne rasprave o jačanju dobrovoljnih penzijskih fondova  PKS podržala pokretanje javne rasprave o jačanju dobrovoljnih penzijskih fondova 
Grupacija društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima Privredne komore Srbije (PКS) podržala je u utorak pokretanje javne rasprave o mogućnosti unapređenja postojećeg sistema štednje... PKS podržala pokretanje javne rasprave o jačanju dobrovoljnih penzijskih fondova 

Grupacija društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima Privredne komore Srbije (PКS) podržala je u utorak pokretanje javne rasprave o mogućnosti unapređenja postojećeg sistema štednje u dobrovoljnim penzijskim fondovima.

Javnu raspravu je pokrenuo Fiskalni savet objavljivanjem analize „15 godina privatnih penzijskih fondova u Srbiji: Dosadašnji razvoj i preporuke za reforme“, prenosi Beta.

„Imajući u vidu značaj teme, o kojoj se, nažalost nije dovoljno raspravljalo prethodnih godina, mi ćemo u narednom periodu objaviti analizu do sada urađenog i trenutnog stanja, sa preporukama za unapređenje postojećeg sistema, a na osnovu višegodišnjeg iskustva naših članica u upravljanju dobrovoljnim penzijskim fondovima“, rekla je predsednica Grupacije društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima PКS Snežana Ristanović, saopštila je PKS.

Ona je pozvala sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu, kako bi svojim znanjem, iskustvom i predlozima, doprineli daljem razvoju sistema štednje za starost, a time i obezbeđivanju adekvatnih penzijskih prihoda građana.

Članice Grupacije društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima PКS su kompanije Generali, Raiffeisen Future, DDOR-Garant i Dunav, koja organizuju i upravljaju dobrovoljnim penzijskim fondovima, uz dozvolu Narodne banke Srbije.

  • ZORICA.S

    1.2.2022 #1 Author

    Ljudi su uvek puni predloga,samo sto na kraju bude kako jedan odluci.😁🤣

    Odgovori

  • MARKO7

    1.2.2022 #2 Author

    Bravo za njih, idemo rast penzija!

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #3 Author

    Treba pricati sa penzionerima i najugrozenijim dati trajnu materijalnu pomoc.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...