Radna mesta za 200 radnika u novom pogonu

Počeli radovi na izgradnji fabrike Wacker Neuson u Kragujevcu

BiznisInvesticijeSrbijaVesti

28.2.2022 12:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Počeli radovi na izgradnji fabrike Wacker Neuson u Kragujevcu Počeli radovi na izgradnji fabrike Wacker Neuson u Kragujevcu
Nemačka kompanija Wacker Neuson, koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i celokupne mašinske opreme potrebne u građevinskoj industriji, počela je danas izgradnju nove fabrike... Počeli radovi na izgradnji fabrike Wacker Neuson u Kragujevcu

Nemačka kompanija Wacker Neuson, koja se bavi proizvodnjom građevinskih mašina i celokupne mašinske opreme potrebne u građevinskoj industriji, počela je danas izgradnju nove fabrike u Kragujevcu u koju će investirati 23 miliona evra.

Fabrika će se prostirati na više od 20.000 kvadratnih metara, zapošljavaće oko 200 radnika, a planirano je da proizvodnja u novom pogonu počne u oktobru ove godine.

Wacker Neuson u Srbiji posluje od 2007. godine, a u Industrijskoj zoni u Kragujevcu proizvodi delove za bagere i trenutno zapošljava više od 650 radnika.

Početku izgradnje pogona nemačke kompanije prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je Nemačka najznačajniji spoljnotrgovinski partner naše zemlje. „Nemačke kompanije ne samo da doprinose izvozu Srbije već i podizanju radne etike, discipline i odgovornosti“, kazao je Vučić.

Grupacija Walker Neuson, sa više od 300 proizvodnih grupa, u 50 filijala širom sveta i više od 150 servisnih centara, zapošljava više od 5.500 radnika.

Proizvodni i razvojni centri se nalaze u Nemačkoj, Austriji, Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji i Kini.

  • Zorica S.

    28.2.2022 #1 Author

    Srbiji treba neki projekat koji ce zapisljavati 2000 ljudi a ne 200,smesno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...