proizvođači za sada zadovoljni

Počinje berba višanja, otkupna cena od 50 do 70 dinara po kilogramu

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

16.6.2022 13:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Počinje berba višanja, otkupna cena od 50 do 70 dinara po kilogramu Počinje berba višanja, otkupna cena od 50 do 70 dinara po kilogramu
Za nekoliko dana počinje berba višanja u prokupačkom kraju, a najavljena otkupna cena, zavisno od kvaliteta će se kretati od 50 do 70 dinara... Počinje berba višanja, otkupna cena od 50 do 70 dinara po kilogramu

Za nekoliko dana počinje berba višanja u prokupačkom kraju, a najavljena otkupna cena, zavisno od kvaliteta će se kretati od 50 do 70 dinara po kilogramu, kazali su za agenciju Beta proizvođači u tom kraju.

Kako su naglasili, iako se zbog suše činilo da će ove godine rod da podbaci kiša koja je pala 100 odsto je popravila stanje tako da je rod višanja sada sasvim zadovoljavajući i u plodu ima dovoljno suve materije i šećera.

Ponuđenom otkupnom cenom proizvođači su za sada su zadovoljni ali se plaše da bi ona mogla da padne tokom berbe, kako je to bivalo i ranijih godina.

Takođe se brinu da će i cena berača od 20 dinara po kilogramu, koliko je bila prošle godine, umnogome povećati njihove troškove i umanjiti zaradu.

„Višnja je ove godine dobro rodila, dobrog je kvaliteta ali cenu će diktirati tržište i izvoz koji je poremetio rat u Ukrajini“, kažu otkupljivači.

Oblačinska višnja je na teritoriji Prokuplja zasađena na površini od preko 2.000 hektara, sa koje se godišnje ubere do 2.500 vagona tog voća.

  • TATJANA

    16.6.2022 #1 Author

    Nadam se da uz dobar rod bude i dobra cena za sve, ne samo za visnju

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    16.6.2022 #2 Author

    Cenae idu gore pa i berače treba pošteno platiti inače će rod ostati neobran

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.6.2022 #3 Author

    Videcemo koja ce cena biti za nas…

    Odgovori

  • SNEZANA

    17.6.2022 #4 Author

    Veoma mala cena s obzirom na to koliko se proizvodjaci trude

    Odgovori

  • Emilija

    17.6.2022 #5 Author

    Zalosno je koliko je mala cena

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...