o izazovima pred letnju sezonu

Počinje konferencija posvećena turizmu na Zapadnom Balkanu u Tirani

BiznisRegionTurizamVesti

12.5.2022 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Počinje konferencija posvećena turizmu na Zapadnom Balkanu u Tirani Počinje konferencija posvećena turizmu na Zapadnom Balkanu u Tirani
U Tirani danas počinje konferencija posvećena turizmu na Zapadnom Balkanu na kojoj će učestvovati resorni ministri zemalja tog regiona, predstavnici Evropske komisije i drugi... Počinje konferencija posvećena turizmu na Zapadnom Balkanu u Tirani

U Tirani danas počinje konferencija posvećena turizmu na Zapadnom Balkanu na kojoj će učestvovati resorni ministri zemalja tog regiona, predstavnici Evropske komisije i drugi relevantni akteri.

Učesnici konferencije „Uklanjanje barijera za održivi razvoj turizma“, u organizaciji Saveta za regionalnu saradnju (RCC), na panelima će govoriti o uticaju pandemije Covida-19 na turizam, poboljšavanju poslovne klime za održiva ulaganja u turizam, inovacijama i kreativnosti u službi turizma i drugim temama.

Prateći događaj biće održan 13. maja sa sastankom turističkih operatera Zapadnog Balkana pod nazivom „Savladavanje trenutnih izazova u turističkoj industriji“, na kojem će biti razgovora o izazovima turističke industrije i unapređenju ponude Zapadnog Balkana.

Konferenciju će otvoriti generalna sekretarka RCC-a Majlinda Bregu i ministarka turizma i životne sredine Albanije Mirela Kumbaro, dok će u panel diskusijama, izmedju ostalih, učestvovati ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, ministar finansija Severne Makedonije Krešnik Bekteši, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Kosarac i ministarka trgovine i industrije Kosova Rozeta Hajdari.

  • GOCA BG

    16.5.2022 #1 Author

    Bitne teme za razvoj i ulaganje u turizam…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...