Građani koji se nisu prijavili to mogu sada da učine

Počinje prijava za dodatnih 20 evra pomoći države

InvesticijeNovacSrbijaVesti

15.11.2021 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Počinje prijava za dodatnih 20 evra pomoći države Počinje prijava za dodatnih 20 evra pomoći države
Prijave građana za 20 evra dodatne novčane podrške države počinje danas na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Za ovu pomoć ne treba... Počinje prijava za dodatnih 20 evra pomoći države

Prijave građana za 20 evra dodatne novčane podrške države počinje danas na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Za ovu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani, podsetio je ministar finansija Siniša Mali.  

„Građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru“, rekao je Mali i dodao da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra.

On je naglasio da ostali punoletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor u periodu od 15. do 30. novembra.

„Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa“, objasnio je ministar finansija.

On je istakao da je ova mera nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije korona virusa, a koja se dodeljuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.

„Država je ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano, bez dana kašnjenja i još jednom je pokazala da je srpska ekonomija stabilna, da imamo dovoljno novca i da građani Srbije mogu da veruju svojoj državi“, naveo je Mali.

Ministar finansija podsetio je i da naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...