prelazak u akcionarsko društvo

Počinje transformacija EPS-a?

Firme u fokusuPoslovanjeSrbijaVesti

27.7.2022 12:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Počinje transformacija EPS-a? Počinje transformacija EPS-a?
Elektroprivreda Srbije (EPS) zvanično je ušla u proces promene vlasničke strukture, a već tokom sledeće godine očekuje se da će firma preći u akcionarsko... Počinje transformacija EPS-a?

Elektroprivreda Srbije (EPS) zvanično je ušla u proces promene vlasničke strukture, a već tokom sledeće godine očekuje se da će firma preći u akcionarsko društvo, prenosi agencija Beta pozivajući se na portal Nova.rs.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić objavio je na Tviteru da je javno preduzeće EPS donelo 25. jula rešenje kojim se obrazuje Stručni tim za promenu pravne forme energetskog giganta.

Ideja je da se EPS transformiše u akcionarsko društvo, a ceo postupak će voditi tim koji se sastoji iz upravljačkog odbora i operativnog tima. Na čelu ova dva tima nalaziće se direktori iz EPS-a, dok će predsednik biti v.d direktora EPS-a Miroslav Tomašević.

Kako se navodi u rešenju, zaključkom Vlade iz 27. novembra 2014. godine prihvaćen je program reorganizacije EPS-a, kojim se predviđa promena pravne forme preduzeća u akcionarsko društvo. Nakon toga, predviđeno je da EPS promeni i svoj osnovni kapital koji će biti iskazan u akcijama.

„Transformacijom u akcionarsko društvo otvorio se put za privatizaciju dela ovog preduzeća, kroz dokapitalizaciju ili strateško partnerstvo. Vlada Srbije već je pripremila procenu imovine“, piše Nova.rs prema čijim saznanjima bi ceo postupak prelaska EPS-a u akcionarsko društvo trebalo da bude završen do januara 2023. godine, prenosi agencija Beta.

  • TATJANA

    27.7.2022 #1 Author

    Nadamo se da ce biti bolje sa novom formom

    Odgovori

  • Dragicevic Mirko

    29.7.2022 #2 Author

    Zašto se urušava EPS još više.Radnici direktno u proizvodnji rade najteži posao a vi pričate bajke da Čistačica ima veću platu od Profesora a čistačica imaju 30 hiljada platu a nisu u sastavu Epsa.Nemojte izmisljati i lagati ovaj narod.

    Odgovori

  • Bojan

    29.7.2022 #3 Author

    Nekim ljudima je cilj da uniste EPS da bi mogli da ga privatizuju i kupe po bagatelnoj ceni a to se upravo i desava,cistacice rade za 30000 kod privatnika u okviru EPS a,kao i razne druge firme koji su angazovali ljudi iz vrha rukovodstva pod posebnim uslovima i provizijama,svako nov koji se zaposli ide u upravu nemaju gde da sede dok u proizvodnju niko ne dolazi

    Odgovori

  • MARA

    29.7.2022 #4 Author

    Znaci kraj, zna se šta sledi posle toga…

    Odgovori

  • Ceca

    1.8.2022 #5 Author

    Ko zna sta se tu radi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...