Raspisan četvrti javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje IPARD projekta

Poljoprivrednici mogu da konkurišu za novi krug podsticaja

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

17.8.2021 16:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Poljoprivrednici mogu da konkurišu za novi krug podsticaja Poljoprivrednici mogu da konkurišu za novi krug podsticaja
Svi poljoprivrednici u Srbiji do 29. oktobra moći će da konkurišu za podsticaje u okviru javnog poziva za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za... Poljoprivrednici mogu da konkurišu za novi krug podsticaja

Svi poljoprivrednici u Srbiji do 29. oktobra moći će da konkurišu za podsticaje u okviru javnog poziva za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih i ribarskih proizvoda.

Javni poziv, četvrti po redu, odnosi se na investicije u fizičku imovinu i prihvatljive troškove u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije. Njime su obuhvaćeni sektori mleka, mesa, voća i povrća, jaja i grožđa, a zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija, navode u Upravi za agrarna plaćanja.

Za ovaj javni poziv obezbeđeno je nešto više od tri milijarde dinara, a visina podsticaja je 50, odnosno 60 odsto prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća, sektora mesa, jaja i grožđa milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i od dva miliona evra.

Detaljan tekst javnog poziva, pravilnik i prateći prilozi, dostupni su na internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i stranici Uprave za agrarna plaćanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...