POMOĆ DRŽAVE TRAŽILO MANJE NEZAPOSLENIH NEGO ŠTO SE OČEKIVALO Zahtev za naknadu u SAD tražilo oko 880.000 Amerikanaca

IzdvajamoSvetVesti

3.9.2020 19:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POMOĆ DRŽAVE TRAŽILO MANJE NEZAPOSLENIH NEGO ŠTO SE OČEKIVALO Zahtev za naknadu u SAD tražilo oko 880.000 Amerikanaca POMOĆ DRŽAVE TRAŽILO MANJE NEZAPOSLENIH NEGO ŠTO SE OČEKIVALO Zahtev za naknadu u SAD tražilo oko 880.000 Amerikanaca
Broj Amerikanaca koji su prošle nedelje prvi put podneli zahteve za dobijanje naknade za nezaposlenost pao je više nego što se očekivalo. Ministarstvo za... POMOĆ DRŽAVE TRAŽILO MANJE NEZAPOSLENIH NEGO ŠTO SE OČEKIVALO Zahtev za naknadu u SAD tražilo oko 880.000 Amerikanaca

Broj Amerikanaca koji su prošle nedelje prvi put podneli zahteve za dobijanje naknade za nezaposlenost pao je više nego što se očekivalo.

Ministarstvo za rad SAD je saopštilo da je u sedmici, zaključno sa 29. avgustom, pomoć države prvi put zatražilo 881.000 Amerikanaca, prema sezonski prilagođenim podacima, u odnosu na nesto više od 1,0 miliona prethodne nedelje, izveštava CNBC.

Ekonomisti koje je anketirala kompanija Dow Jones predviđali su da će za pomoć države aplicirati ukupno 950.000 ljudi.

Bolje cifre od prognoziranih odraz su poboljšanja stanja na američkom tržištu rada, kao i promene metodologije obrade podataka Ministarstva rada u pogledu sezonskih faktora.

Jedinstvene okolnosti u vezi sa korona virusom verovatno su dovele do preteranog broja podnošenja zahteva za naknadama za nezaposlenost tokom pandemije, navodi CNBC.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...